Det varmeste vejr i april i 11 år på vej mod Danmark

Ikke siden 2007 har det været så varmt i årets anden forårsmåned, som det ser ud til at blive på torsdag.

Regulært sommervejr med temperaturer omkring 25 grader hører til sjældenhederne i april, men vi kommer meget tæt på netop det om blot et par døgn.

Markant varmere luft er på vej mod Danmark, og hvis man kigger op og ser en mælkehvid og lidt skyet himmel tirsdag eftermiddag, skal man blot glæde sig over det.

Det er nemlig den varmfront, bagpå hvilken den varme luft fra i morgen strømmer op over Danmark, og som kulminerer torsdag.

Allerede i morgen kommer vi efter en grå og nogle steder tåget morgenstund op mellem 15 og 20 grader, når solen ud på formiddagen bryder igennem de allerfleste steder.

Kun ved kysterne kan havgus og langt køligere vejr hænge ved det meste af dagen.

Torsdag bliver det endnu varmere, og selvom dagen igen kan starte lidt grå, kommer solen hurtigt til sin ret, og så stiger temperaturen til et niveau, som der går år imellem, at vi oplever i april.

Meteorologisk sommerdag

I Danmark kalder vi det en sommerdag, når temperaturen et eller andet sted i landet når over 25,0 grader.

På TV 2 VEJRET benævner vi det ligeledes en tropedag, hvis temperaturen et eller andet sted i landet kommer over 30,0 grader.

Den tidligste officielle sommerdag i dansk vejrhistorie var den 17. april 1964, hvor termometret kom op på 25,2 grader ved Klosterhede Plantage mellem Holstebro, Lemvig og Struer.

Den seneste sommerdag kom så sent som den 1. oktober 2011, hvor man nåede 26,9 grader i Store Jyndevad i Sønderjylland.

TV 2 VEJRETs prognoser peger på, at man i Jylland kan nå helt op omkring 24 grader, hvor det bliver varmest.

Sker det, har vi ikke oplevet en så varm aprildag siden 2007, hvor temperaturen den 26. april nåede op på 26,6 grader på Fyn og gav os en regulær sommerdag.

Skulle vi på magisk vis nå over 25 grader på torsdag et eller andet sted i landet, vil det ifølge TV 2 VEJRETs oplysninger gøre dagen til den tidligste sommerdag i Danmark i 54 år.

Den 17. april 1964 står med 25,2 grader i Vestjylland som den tidligste sommerdag nogensinde i dansk vejrhistorie.