Vejr

Ny solrig forårsdag til nogle af os - her bliver det varmest

De sydlige og østlige egne kan se frem til en flot dag med temperaturer op omkring 18 grader, mens det bliver markant køligere mod nordvest.

Med temperaturer op til 21,9 grader i Midtjylland blev søndag årets hidtil varmeste dag, og der er endnu en rigtig lun forårsdag i vente til dele af landet mandag.

Koldfront sender varmen mod øst

Men denne gang bliver det mod syd og øst, at lysten til en is i forårsvarmen sandsynligvis vil være størst, mens det mange steder i navnlig den nordlige og vestlige del af Jylland bliver mere skyet, markant køligere og ikke nær så forårsagtigt.

En koldfront snor sig nemlig ned lige vest om Danmark, og det er på østsiden af fronten, at den varme, mellemeuropæiske forårsluft strømmer mod nord.

Derfor kan man i Sønderjylland, på Fyn og Sjælland samt Bornholm forvente en dag med temperaturer op mellem 15 og 18 grader, og lokalt kan det ikke udelukkes, at termometeret også kan vise 20 grader.

Jo længere mod øst man kommer, jo større er chancen for blå himmel og solskin.

Forventede temperaturer mandag eftermiddag den 9. april 2018.

Køligere og flere skyer mange steder i Jylland

I Jylland vil flere skyer præge vejret dagen igennem, og nær kysterne i Nord- og Vestjylland bliver det svært at få temperaturen meget op over 7-10 grader.

Fra tirsdag bliver det lidt køligere i hele landet, inden vejret senere på ugen også kan byde på regn flere steder.