Vejr

Forårsvarmen buldrer frem mod Danmark - op til 20 grader i weekenden

Mange steder i landet kan det komme til at føles helt sommerligt, når varme hele vejen fra Sahara strømmer op over Danmark.

- Det er sommer, det er sol, og det er søndag.

Sådan lyder den velkendte sangtekst, som de fleste danskere nok forbinder med filmen 'Far til fire' fra 1953.

Men selvom der er gået 65 år siden da, vil den også kunne passe fint ind den kommende søndag, hvor vejret nogle steder i landet vil blive helt sommerligt, på trods af at vi blot er i begyndelsen af april.

Varmen kommer hele vejen fra Sahara

Varm forårsluft, der strømmer hele vejen til Danmark fra Sahara, vil nemlig med al sandsynlighed få mange af os til at trække i det lette tøj og valfarte til caféer og iskiosker landet over.

Allerede lørdag får vi en flot solskinsdag, hvor solen dog nogle steder kan blive noget sløret.

Det skyldes den varmfront, der er med til at sende den varme luft op over Danmark sydfra.

Forårsvarmen kommer allerede lørdag...

Temperaturerne vil ud på eftermiddagen nå op mellem 12 og 15 grader mange steder, og i Syd- og Sydvestjylland er det ikke utænkeligt, at termometeret kan vise 17-18 grader sidst på eftermiddagen.

Det bliver med andre ord en rigtig forårsdag, hvis man da ikke lige bor ved en syd- eller østvendt kyst.

Som det så ofte er tilfældet på denne årstid, vil de lave havtemperaturer holde forårsfornemmelserne stangen ved kysterne, hvor man med pålandsvind ikke skal belave sig på mere end kølige fem-otte grader.

Forventede temperaturer over Danmark ifølge TV 2 VEJRETs prognosemodel lørdag den 7. april klokken 16. Bemærk at temperaturerne vil være markant lavere ved syd- og østvendte kyster end mange andre steder i landet.

...men kulminerer søndag med op til 20 grader

Søndag får vi også en strålende og endnu varmere dag, og det er her, at man nogle steder vil blive fristet til at synge med på teksten "det er sommer, det er sol, og det er søndag".

Forårsvarmen ser nemlig ud til at kulminere her med temperaturer helt op omkring 20 grader, viser TV 2 VEJRETs prognosemodel.

Varmest bliver det i Jylland, men flere steder på Øerne er 17-18 grader bestemt inden for rækkevidde.

Forventede temperaturer over Danmark ifølge TV 2 VEJRETs prognosemodel søndag den 8. april klokken 14. Bemærk at temperaturerne vil være markant lavere ved syd- og østvendte kyster end mange andre steder i landet.

Igen skal man dog huske på, at det bliver endog meget koldere ved syd- og østvendte kyster, hvor havgusen og temperaturer på kun godt fem grader kan lægge en massiv dæmper på forårshumøret.

I Nord- og Vestjylland vil man ud på søndagen kunne opleve flere skyer og måske også en smule regn, men de fleste steder i landet får man en flot og varm forårsdag.

Pålandsvind og havgus kan gøre weekenden til en grå og kølig fornøjelse nogle steder ved navnlig de syd- og østvendte kyster.

Midtjyderne vil opleve voldsom temperaturstigning

Med udsigt til temperaturer op omkring 20 grader på søndag vil man nogle steder opleve en sjældent voldsom temperaturstigning på få dage.

Blandt andet i Midtjylland, som på grund af landsdelens beliggenhed relativt langt fra havet typisk oplever landets største temperaturudsving - både mellem dag og nat og årstiderne imellem.

I Isenvad nær Ikast nåede temperaturen natten til mandag i denne uge ned på -6,8 grader. Selvsamme sted kan man ifølge ovenstående prognose nå op på 20 grader.

Med andre ord er der udsigt til en temperaturstigning i det midtjyske på op mod 27 grader på én uge, og det hører til sjældenhederne her i Danmark.

Når vi op på 20 grader, vil det være første gang siden den 27. september i fjor.

Morgenen den 2. april 2018 var iskold. Her er det solopgangen i frostvejr i Lindholm ved Aalborg.

Op til 25 grader i Tyskland

Det er ikke kun herhjemme, at det bliver meget varmt.

I blandt andet Tyskland venter meteorologerne hos Wetteronline temperaturer op til omkring 25 grader.

Også i Belgien og Holland får man temperaturer mellem 20 og 23 grader, mens vores svenske naboer på den anden side af sundet også kan komme op i nærheden af 20 grader.

Det generelt lune vejr forventes at fortsætte et godt stykke ind i april, hvor der ser ud til at være flere dage i vente med temperaturer mellem 15 og 20 grader.

Femdøgnsskemaet fra TV 2 VEJRET den 6. april 2018 med de enkelte dages forventede maximumtemperaturer.