Vejr

Forårsvarme på vej mod Danmark kommer direkte fra Sahara

Den luft, som i weekenden vil befinde sig over Danmark, lå tidligere på ugen over verdens største ørken.

Selvom fredag morgen er en kølig og blæsende affære, hvor huen og handskerne skal i brug flere steder i landet, så bliver weekenden mange steder rigtig forårsvarm.

Solbrillerne og de korte ærmer kan med fordel findes frem, for temperaturerne ventes navnlig søndag nogle steder at kunne nærme sig hele 20 grader.

Fra Algeriet til Danmark på seks dage

Og det er måske slet ikke så underligt, at det denne anden weekend i april bliver rigtig lunt og måske nærmest sommerligt.

Luften, som vil befinde sig over Danmark i weekenden, kommer nemlig direkte fra Sahara, viser beregninger fra en af de prognosemodeller, som TV 2 VEJRET bygger sine vejrudsigter på.

Helt præcist vil den luft, som søndag eftermiddag vil befinde sig over København, være den samme, som mandag og tirsdag lå over ørkensandet i det centrale Algeriet, hvis prognoserne står til troende.

37 grader i Sahara kan blive til 20 grader i Danmark

Her blev der tirsdag i byen In Salah målt temperaturer helt op til 36,8 grader, og det er altså noget af denne varme, som i weekenden rammer Danmark.

På sin vej flere tusinde kilometer mod nord afkøles luften naturligvis noget, men den vil stadig være varm nok til, at vi med solens hjælp nogle steder kan få op mod 20 grader i weekenden.