Dele af Danmark står op til sne påskemorgen - lokalt over 20 centimeter

16x9
På Østfyn er der mange steder faldet omkring 20 centimeter sne hen over aftenen og natten. Snevejret har ramt den sydlige og sydøstlige del af Danmark, men der er store variationer, da temperaturen ligger tæt på frysepunktet. Foto: Louise Anja Miess Mol / Seerfoto

En front har natten igennem givet sne over de sydlige og sydøstlige egne, og der er meldinger om sneglatte veje mange steder.

Det er påskemorgen, og kalenderen siger den 1. april, men det er ikke nogen aprilsnar - det sner i dele af Danmark til morgen.

I den sydlige og sydøstlige del af landet, over dele af Sønderjylland, Fyn, Sjælland, Lolland, Falster og Møn er der faldet sne og slud hen over natten, så man flere steder er stået op til hvide landskaber og sneglatte veje.

Der er meldinger om op til 20 centimeter sne de steder, hvor der er kommet mest, og flere steder ligger der omkring 10 centimeter.

Mest sne er der kommet på det østlige Fyn ifølge TV 2 VEJRETs seere.

Her er der meldinger om 20 centimeter sne og lokalt over 25 centimeter i Kværndrup.

Sådan her ser det ud i Svendborg påskemorgen efter, at sneen har dalet ned siden lørdag aften. Østfyn er et af de steder i landet, hvor der er kommet mest sne.
Sådan her ser det ud i Svendborg påskemorgen efter, at sneen har dalet ned siden lørdag aften. Østfyn er et af de steder i landet, hvor der er kommet mest sne. Foto: Anne-Gry Birk Nielsen / Seerfoto

På Als melder man om 5 til 10 centimeter, mens man på Sydsjælland omkring Præstø taler om cirka 10 centimeter.

Situationen er sandsynligvis den samme på dele af Lolland, Falster og Møn. Jens Ringgaard, som er ude at køre med Vejrbilen fortæller, at der ligger fem centimeter på Nordfalster.

Det nordlige Falster set fra TV 2 VEJRETs Vejrbil søndag morgen.
Det nordlige Falster set fra TV 2 VEJRETs Vejrbil søndag morgen. Foto: Jens Ringgaard / TV 2 VEJRET

Store variationer over kort afstand

Temperaturen er tæt på frysepunktet, så der er store variationer i snemængder hen over kort afstand, og nedbørformen varierer også meget. På Bornholm, hvor prognoserne i går ellers havde en del sne, er der primært faldet slud natten igennem.

Men her er der også store variationer, for mens det primært er slud og regn i Rønne, er der faldet sne andre steder i perioder.

I det meste af Jylland er det til gengæld tørt fra morgenstunden, og her er der endda chance for lidt sol i løbet af dagen.

Polsk lavtryk er ansvarlig for vintervejret

Nedbøren over den sydøstlige del af landet falder fra en front, som strækker sig fra et lavtryk over Polen og op over Østersøen.

På nordsiden af fronten strømmer ret kold luft hen over Danmark, og det betyder, at nedbøren primært falder som slud og sne over land her til morgen.

Vejrsituationen i Skibinge ved Præstø påskemorgen er ganske vinterlig. Man melder om cirka 10 centimeter nysne.
Vejrsituationen i Skibinge ved Præstø påskemorgen er ganske vinterlig. Man melder om cirka 10 centimeter nysne. Foto: Anders Månsson / Seerfoto

Sne og slud kan fortsætte med at falde hen over formiddagen, men ud på eftermiddagen stilner det af de fleste steder undtagen på Bornholm, hvor der vil kunne falde nedbør dagen igennem.

Til tider og især inde midt på øen kan nedbøren falde som slud og sne her også, selvom det er i en ret våd form fra morgenstunden.

Påskemorgens vinterlige nedbør er det sidste i denne omgang, og det kan meget vel være vinterens sidste indslag, for mildere vejr ser nu ud til langsomt at være på vej mod Danmark.