Vejr

Efter kold morgen - pæn langfredag venter

Der er udsigt til en pæn dag med god plads til solskin.

Lige så blæsende, barskt og snerigt vejret var mange steder i Danmark skærtorsdag, lige så roligt og smukt bliver det langfredag.

Det lavtryk, som gav ophav til gårsdagens barske påskevejr, har nu bevæget sig længere mod øst, og det giver plads til koldt og klart vejr over Danmark.

Iskold morgen

Kombinationen af klart vejr, snedække og rolige vindforhold har fået temperaturen til at falde hastigt mange steder.

Koldest har det været nær Kolding, hvor termometret i de tidlige morgentimer viste -8,3 grader. I stort set hele landet har man oplevet nattefrost, og kun langs kysterne på Bornholm har man haft tøvejr det meste af natten.

Martssolen har magt

På trods af det iskolde udgangspunkt kan man sagtens nyde påskesolens stråler i løbet af dagen. Solen har netop nu lige så meget magt som omkring den 12. september, og det gør, at den effektivt kan varme landjorden og luften op.

Allerede før middag vil man opleve plusgrader de fleste steder, og ud på eftermiddagen vil man mange steder kunne se frem mod temperaturer på mellem tre og fem graders varme.

Dagtemperaturer langfredag. Kombinationen af solskin og rolige vindforhold, vil få det til at føles forårsagtigt.

Selvom det umiddelbart ikke lyder imponerende i slutningen af marts måned, så vil det føles forårsagtigt, når man tager de forudgående blæsende dage i betragtning.

Generelt vil der være mest solskin i de nordvestlige egne og perioder med lidt flere skyer over de sydøstlige egne.

Alt i alt er der med andre ord rig mulighed for at nyde påskevejret udendørs langfredag.