Vejr

Flere snevejr kan ramme Danmark i påsken

Der er i store dele af landet risiko for nogle vinterlige påskedage.

En grøn jul giver en hvid påske. Sådan lyder et gammelt ordsprog, som kan komme til at passe i år, hvor der i store dele af landet er udsigt til vintervejr i påskedagene, og nogle steder kan det endda være, man påskemorgen skal lede efter påskeæg i sneen.

Den første forsmag på det vinterlige påskevejr har man allerede fået på Læsø og i den østlige del af Vendsyssel, hvor man tirsdag morgen stod op til snevejr.

I det kommende døgn vil koldere og mere tør luft gradvist strømme ind over Danmark fra øst og sydøst, mens fronter fra sydvest nærmer sig.

To døgn med snevejr i store dele af landet

I løbet af onsdag aften vil fronterne trænge op over den sydvestlige del af landet med slud og sne, og det vil i nattens løb brede sig til store dele af Jylland, Fyn, Sydsjælland og Lolland/Falster.

Over den sydligste del af landet vil det meste af nedbøren falde som slud eller tøsne, mens man længere mod nord får vedvarende snefald, som fortsætter skærtorsdag.

Prognose: Fronter vil skærtorsdag ligge tværs gennem Danmark.

Fronterne går skærtorsdag stort set i stå over Danmark og bevæger sig på langs af sig selv.

Der ventes ifølge de seneste prognoser således sne i store dele af landet, og mest kan der ved temperaturer lige omkring frysepunktet falde i et strøg fra området omkring Limfjordsmundingen ud til Vesterhavet over Østjylland videre til Fyn og store dele af Sjælland.

Prognose: Så meget sne kan der falde frem til langfredag klokken 12.

Langfredag vil der enkelte steder stadig kunne komme lidt sne, og ifølge de seneste prognoser kan der fra onsdag aften og frem til langfredag falde mellem 10 og 15 centimeter sne, hvor der kommer mest - og lokalt kan det ikke udelukkes, at der falder større mængder.

Snevejr kan ramme Bornholm påskemorgen

Herefter ventes koldt men overvejende tørt påskevejr, som på Bornholm dog kan ende helt anderledes.

Prognose: Nyt lavtryk kan påskemorgen give Bornholm sne

Et nyt lavtryk vil fra sydvest med kurs mod Østersøen kunne give Bornholm sne påskemorgen.

Udover sne vil lavtrykket også kunne give blæsende vejr til bornholmerne, som skal frem til 2. påskedag, før påskesolen kan kigge lidt frem.

Usædvanligt sent vintervejr

Selvom det kan sne i alle forårsmånederne, så er det langt fra hvert år, vi ser så markant vintervejr sidst i marts.

Det kan dog lade sig gøre med både store mængder sne og forårssnestorme.

Den 29. marts 1985 gav et lille intenst polarlavtryk 40 centimeter sne og vindstød af stormstyrke, og den 14. april 1966 blev Danmark ramt af alle tiders sene snestorm, hvor store mængder sne, kraftig blæst og dagsfrost gav et usædvanligt sent vintervejr.

I nyere tid har vi også haft sene snevejr. I 2016 faldt der lokalt store mængder sne den 24. april, og i 2011 var der flere steder i landet snevejr så sent som den 3. maj.