Vejr

Imponerende nordlys blafrede over verdens hårdeste skiløb

Nordlyset blafrer over deltagernes telte i Arctic Circle Race i Grønland i marts 2018. Jesper Hansen / Privatfoto

Sceneriet fejlede ikke noget, da skiløberne i Arctic Circle Race begav sig ud på 160 kilometers skiløb i weekenden.

Om det betagende naturfænomen hjalp på de ømme muskler, eller om det blot holdt deltagerne vågne i nattetimerne, skal vi lade være usagt.

Men vejret fejlede bestemt ikke noget, da skiløberne i weekenden begav sig ud i den grønlandske natur for at gennemføre dét, der kaldes verdens hårdeste skiløb.

Drog ud i knap 20 graders frost

Arctic Circle Race består af tre etaper over fredag, lørdag og søndag med en samlet længde på 160 kilometer. Løbet er ifølge skisport.dk karakteriseret som verdens hårdeste skiløb.

Fredag klokken 10.00 stillede 106 løbere til start i Sisimiut på den grønlandske vestkyst i temperaturer på -19,5 grader.

Deltagerne i løbet skulle gennemføre de enkelte etaper på tid, overnatte i telte i adskillige kuldegrader, selv lave deres mad og selv vokse deres ski.

Sisimiut, Grønland.

Smukt nordlys

Og da mørket faldt så faldt på kunne man se et af de naturfænomener, som Grønland blandt andet er kendt for - nordlyset.

Billedet ovenfor er fra Jesper Hansen, som fotograferede det smukke nordlys over teltene efter en endt etape.

Vinderen af Arctic Circle Race 2018 blev i øvrigt grønlandske Martin Møller, der gennemførte de 160 kilometer på samlet 11 timer, 40 minutter og 22 sekunder.