Vejr

Stor usikkerhed om påske-vejret

Prognoserne er enige om vejrudviklingen frem til mandag, men herefter bliver uenigheden ualmindelig stor. Den seneste regnemodel fra det fælles europæiske regnecenter har den blå udvikling. GRAFIK / TV 2 Vejret

Begyndelsen af den nye uge kan byde på hårdt vintervejr, men små meteorologiske ændringer kan i stedet gøre det regnfuldt.

Mange danskere begynder allerede i dag deres påskeferie og holder fri i næste uge.

Derfor er interessen for vejret også større end normalt. Vejrudviklingen frem til mandag er de forskellige regnemodeller meget enige om. Herefter er der store forskelle. Et lavtryk fra Atlanterhavet skal bevæge sig mod øst og den præcise bane afgør, hvordan vejret bliver i Danmark.

Temperaturer på onsdag ifølge hovedkørslen fra det fælles europæiske regnecenter

Prognosen fra det fælles europæiske regnecenter lader lavtrykket løbe syd om Danmark. Det vil give snebyger og dagtemperaturer nær frysepunktet fra onsdag. 

Den amerikanske model GFS's bud på temperaturer på onsdag

Den seneste kørsel af den mest brugte amerikanske model, fører lavtrykket gennem Danmark med regnfuldt vejr til det meste af landet. Læser man modellen bogstaveligt, kommer der langvarigt snefald til Nordjylland.

En helt tredje mulighed er den røde nordlige bane på den øverste grafik. Hvis det bliver virkeligheden, bliver vejret meget mere mildt i Nordjylland.

Syvdøgnudsigt

Når optakten til påsken er så usikker, så er påskedagene det naturligvis også. Det bedste bud i skrivende stund er dagtemperaturer nær frysepunktet både Skærtorsdag og Langfredag.