Vejr

Folk strømmer til isdækket hus: - Det er helt vanvittigt

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Havvand, vind og frost har dækket et fritidshus i Faxe Ladeplads med is. Det er blevet lidt af et tilløbsstykke.

Lørdag satte Claus Larsen fra Nykøbing Falster kursen mod et helt særligt hus i Faxe Ladeplads. Et hus, han vidste var helt dækket af is. Med sig havde han sit kamera.

- Alt er selvfølgelig sjovere, når der er 25 grader udenfor, men så er der ikke mulighed for sådan nogle fine motiver her.

Huset er dækket af is, fordi havvandet fra Faxe Bugt på grund af kraftigt blæsevejr er blevet kastet ind over bygningen. Så har frosten ellers taget over, og nu er huset helt dækket af en form for ispanser. 

Kommer forbi hvert år

Det spektakulære syn har fået nysgerrige borgere til at lægge vejen forbi for at se det isglaserede hus.

- Det er helt vanvittigt. Det er et helt vildt naturfænomen. Det er også lidt tragisk, men sådan er naturen jo, siger Jette Lillienstrøm til TV ØST.

Det er storslået. Det er vildt, at naturen har så meget magt, at det kan frembringe sådan noget

Morten Peter Petersen, Næstved

Hun kommer selv fra Faxe Ladeplads og fortæller, at hun hver vinter er nede at se på husene på Strandvejen, for det er nemlig ikke sjældent, at vinteren sætter sit kolde præg på husene.

- Sådan har det været, så længe jeg kan huske. Men det er jo flot, så vi kommer hvert eneste år. Det kan man ikke lade være med.

Nødt til at se det

Også folk, der ikke selv bor i baghaven, lægger vejen forbi.

- Jeg så et billede i går, og så var det her fra Faxe Ladeplads. Jeg kommer fra Næstved, men jeg tænkte, at jeg var nødt til at se det naturfænomen her, siger Morten Peter Petersen.

- Det er storslået. Det er vildt, at naturen har så meget magt, at det kan frembringe sådan noget.