Vejr

Kraftig blæst over Danmark - flyvende tagsten, væltede træer og truende oversvømmelser

I Sønderjylland er der væltet træer, og tagsten er blæst af huse.

Sibirisk kulde ruller nu igen ind over Danmark og giver os en iskold og blæsende morgen, hvor der, på trods af at kalenderen siger marts, er brug for alt det vintertøj, man kan finde i klædeskabet.

Og det er ikke kun det varme vintertøj, man skal være opmærksom på. Den kraftige blæst kan også genere trafikken, hvor man skal passe på væltede træer og nedfaldne tagsten.

Vindstød af stormstyrke blæser tagsten af og vælter træer

Det er en kraftig østenvind, der blæser ind over landet, og især ved Østersøen og i den østlige del af Sønderjylland har det været med vindstød af eller tæt på stormstyrke.

Har du taget billeder af det kolde og blæsende vejr? - så send dem til TV 2 VEJRET

Ved Kegnæs på Als har man fredag morgen målt 26,6 m/s i vindstødene, som er over grænsen for storm.

Blæsten har natten til fredag rusket så kraftigt i flere huse, at tagsten er fløjet af. Det er sket i Aabenraa og Haderslev, mens træer er væltet i Nordenskov og Aabenraa, oplyser Brand & Redning Sønderjylland og Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

Der er også meldinger om væltede træer.

- Vi har fået meldinger om væltede træer og løse tagsten i aftenens og nattens løb. Der er grund til at køre forsigtigt i morgenmørket, siger vagtchef Bjørn Pedersen, Syd- og Sønderjyllands Politi, fredag morgen til TV SYD.

Forhøjet vandstand i Østersøen

Den kraftige østenvind presser også vandet ind i bunden af Østersøen. I Sønderborg betyder den forhøjede vandstand, at vandet er på vej op over kajkanten på havneområdet.

Føles som -10 grader i store dele af landet

Den kraftige østenvind blæser i stort set hele landet med op til kulingstyrke i vindstødene, og den får det i kombination med temperaturer mellem frysepunktet og fire graders frost til at føles, som var temperaturen under -10 grader.

Den følte temperatur klokken 6 fredag morgen.

Fredag morgen er landets koldeste sted Stenhøj ved Frederikshavn, hvor termometeret viser -4 grader.

Samtidig er den følte temperatur på grund af windchill-effekten ved Skagen nede på -13,2 grader.

Fortsætter i de kommede døgn

Det blæsende vejr og den bidende kulde fortsætter resten af dagen og i morgen.

Den sibiriske kulde strømmer med stor fart frem mod os mellem et højtryk over Skandinavien og et lavtryk over Mellemeuropa, og det vil den fortsætte med frem til og med lørdag.