Smukkere og koldere vejr er på vej mod Danmark igen

16x9
Efter nogle grå og tågede dage vender Solen gradvist tilbage fra midt på ugen. Nogle steder kan man være heldig at få meget sol. Foto: Michael Bernstorff / Privatfoto

Et højtryk sender fra midt på ugen klarere luft frem mod Danmark med lyst og stort set tørt vejr.

Gråt, fugtigt og tåget vejr hænger som en dyne hen over vores hoveder, men nu er der udsigt til, at det igen bliver lysere i vejret med højere til loftet.

En større opklaring med tørvejr og lidt eller nogen sol er på vej mod Danmark, men det tager lige et par dage for den at indfinde sig. Indtil da skal vi trækkes med mange skyer og regn i perioder i dele af landet.

Lavtryk giver først ustadigt vejr - siden sikrer højtryk sol

I løbet af mandagen dannes et lavtryk øst for Danmark, som sender regn ind over især den sydlige og østlige del af landet, mens den nordlige halvdel af Jylland stort set går fri af regnvejret.

Regnen bliver hængende frem til onsdag morgen over den sydøstligste del af landet, men ellers klarer det gradvist op onsdag.

Et højtryk etableres nemlig langt mod nord med en højtryksryg ned mod Danmark, og den sørger for, at mange af skyerne gradvist går i opløsning, mens klarere luft strømmer frem til os fra østlige retninger fra onsdag og ugen ud.

En højtryksryg skubber sig som en kile ned over Skandinavien, og på østsiden af den strømmer kold og klar luft frem mod Danmark. Vejret ser derfor hæderligt ud fra onsdag og ugen ud.
En højtryksryg skubber sig som en kile ned over Skandinavien, og på østsiden af den strømmer kold og klar luft frem mod Danmark. Vejret ser derfor hæderligt ud fra onsdag og ugen ud. Foto: TV 2 VEJRET

De højeste dagtemperaturer falder til mellem to og fire grader, og vi har igen udsigt til udbredt nattefrost efter et par dage, hvor man især i Syddanmark har kunnet nyde temperaturer på 9-10 grader.

Foråret er således ikke lige om hjørnet, men vi kan se frem til nogle dage, hvor vi kan se den blå himmel mange steder.

Skyerne vil generelt svæve i større højder, så vejret vil også virke lysere de steder, hvor solen ikke nødvendigvis kommer helt frem.