Vejr

Forårsstemning nogle steder - tirsdag blev den varmeste dag i fem uger

Solskin og forårsagtig varme ved Gråsten den 6. marts 2018, hvor temperaturen kom op nær syv grader. Anita Fastrup / Privatfoto

Temperaturerne nåede i Nordsjælland over syv graders varme, og så lunt har det ikke været i Danmark siden januar.

Februar blev den koldeste af slagsen i otte år, og under den netop overståede kuldebølge satte frosten sig på hele landet.

Men tirsdag kunne man sagtens få fornemmelsen af forår flere steder i landet, blot ét døgn efter at landet blev ramt af både sne, snefygning og isslag.

Forårsstemning nogle steder i landet...

Mens sneen og skyerne fortsat holdt temperaturen nede flere steder i landet, var der især i de dele af Danmark, hvor sneen i forvejen var sparsom, og hvor martssolen brændte godt igennem, en stemning af forår.

Ikke mindst fordi vinden også blot var svag eller let fra øst.

Varmest var det ved Nakkehoved nær Gilleleje på Sjællands nordkyst, hvor temperaturen onsdag eftermiddag i strålende solskin var oppe på 7,4 grader, og så lunt har det faktisk ikke været på dansk grund siden den 29. januar.

Den dag nåede temperaturen op på 9,0 grader i København, mens februars varmeste dag blev den 16. februar med 6,6 grader i Karup i Midtjylland.

Maximumtemperaturer for en række udvalgte stationer den 6. marts 2018. Bemærk at Skagen som det eneste sted i landet havde dagsfrost.

...men i morgen er det vinter igen

Inden man igen sætter alle havemøblerne frem på terassen, er det dog vigtigt at holde sig for øje, at det stabile forårsvejr ikke er lige om hjørnet.

Allerede i løbet af onsdagen får vi nemlig et nyt lavtryk op mod landet fra sydøst, der vil give udbredt slud eller sne med temperaturer kun lige over frysepunktet.