Vejr

I store dele af landet rammes morgentrafikken af sne og snefygning

Sne og snefygning kommer til at præge morgentrafikken mandag. Ritzau Scanpix

Man skal køre hjemmefra i god tid mandag morgen, hvor sne og fygning breder sig op over landet.

Sneglatte veje og snedriver, der ligger ud over vejbanerne, er nogle af de forhindringer, trafikanterne vil møde mandag morgen, hvor der er udsigt til sne og fygning.

Snevejret, der breder sig op over Danmark fra sydvest, vil ramme morgentrafikken i en stor dele af landet.

Sne, snefygning og isslag fra morgenstunden

Fra den tidlige morgenstund vil snevejret være nået op over hele den sydlige del af Jylland og store dele af Fyn, ligesom den kraftige blæst kan give snefygning på Sydsjælland, Lolland, Falster og Bornholm, hvor der allerede ligger store mængder sne.

I den sydlige del af Jylland er der desuden risiko for, at der i en overgang kan komme isslag, som kan gøre veje og fortove spejlglatte.

Her ventes morgentrafikken at blive ramt af sne og fygning.

Sneglatte veje i store dele af landet

Indtil klokken 09, hvor morgentrafikken ventes at have kulmineret, vil det ifølge TV 2 VEJRETs seneste prognoser give sne og fyge syd for en linje fra Thy over Djursland til den nordlige del af Sjælland.

Her vil man skulle køre på arbejde i sne og fygning og dermed også på sneglatte veje.

Vejdirektoratet anbefaler derfor også, at bilister kører hjemmefra i god tid og holder sig opdateret på vejrsituationen.

Sneen efterfølges af tøvejr

I løbet af formiddagstimerne fortsætter snevejret mod nord og øst, så hele landet får både sne og fygning, men gradvist får den sydlige del af landet tøvejr.

Tøvejret breder sig mod nord med nedbør som regn og risiko for tåge. Kun i Vendsyssel ventes snevejret at fortsætte en stor del af mandagen.