Kuldebølge

Se de imponerende billeder af Danmark dækket af ispanser

Havnebade, moler og badebroer over hele landet er dækket af et flere centimeter tykt lag is efter flere dages intens kuldebølge.

Det har ikke blot været iskoldt, det har også været meget blæsende - og den kombination har fået isen til at vokse.

Ikke kun på fjorde og i søer, men også på badebroer og havnemoler, som flere steder er dækket af et flere centimeter tykt lag is.

Frisk vind til kuling fra øst og temperaturer selv midt på dagen mellem tre og syv graders frost har været med til at skabe et imponerende ispanser langs mange nord-og østvendte kyster.

 

Kraftig vind giver voldsom overisning

Ispanseret langs kysterne er blevet skabt som følge af den kraftige vind, der har sendt skumsprøjt og bølger ind over kysterne.

Her er vandet frosset til is i det iskolde vejr, og gradvist er der blevet opbygget et tykt ispanser på blandt andet moler og badebroer.

Fra skibstrafikken kendes fænomenet også som overisning, hvilket ikke er helt ufarligt, da de store mængder is kan give skibene en enorm ekstra vægt.

Massiv is har ødelagt udstyr i vinterbaderklub

Nogle steder på land har isen dog også konsekvenser.

Blandt andet i vinterbaderklubben Jomsborg på Den Permanente Badeanstalt i Aarhus, hvor de store mængder is blandt andet har brækket en trappe i herreafsnittet fra hinanden, og hvor klubbens saunaer er lukket, skriver Århus Stiftstidende.

Imponerende ispanser kan ses resten af ugen

Selvom kuldebølgen har kulmineret, fortsætter temperaturerne med at være under frysepunktet døgnet rundt hele weekenden.

Derfor er der fortsat mulighed for at komme ud at se det imponerende skue ved de danske kyster.