Kuldebølge

Tanev finder Danmarks måske største snedrive - og laver lavine

De seneste dages sne og blæst har dannet særdeles høje snedriver i det sydøstlige Danmark.

TV 2 VEJRET er taget på jagt efter Danmarks største snedrive, og på Sydsjælland har Peter Tanev - måske - fundet den.

Peter Tanev er i Allerslev ved Præstø, og det er et at de steder, som er blevet hårdest ramt af de talrige snebyger, som de seneste dage er drevet ind fra Østersøen i en lind strøm.

Snedriven er dannet ved fygning i den stride vind, som lystigt flytter på de store snemængder, der ligger ude i det åbne landskab.

Sneen er blæst fra en mark og ind over et område med læ, og det har givet sneen mulighed for at bygge sig op til en drive af anseelig højde.

Snedriver kan blive meget højere end den generelle snedybde

Med snedybder på omkring en halv meter af den fineste frostsne i og omkring Præstø er der rigelige mængder at tage af, og erfaringsmæssigt kan en snedrive blive cirka fem gange så høj som den generelle snedybde.

Peter Tanevs snedrive er endda endnu højere, og han vurderer selv, at den er omkring fire meter høj.

Frostsne er let og porøs, og derfor er det også let at sætte en minilavine i gang ved at underminere en del af driven. I højt humør viser Tanev, hvordan det går for sig i det sydsjællandske vinterlandskab i videoen øverst i artiklen.

Har du fundet den største snedrive, så send gerne billeder eller video til os her på TV 2 VEJRET, så vi kan bruge det på tv og i artikler på vejr.tv2.dk.