Kuldebølge

Her kan sne og snefygning fortsætte fredag

Dele af landet, som endnu ikke har fået sne, kan blive ramt.

Udfordringerne med sne og snefygning er langt fra overstået endnu, så mange danskere må forberede sig på endnu en vinterlig begyndelse på dagen fredag.

Til morgen kan man stå op til et fint og nyt lag sne i de dele af Danmark, som endnu ikke er blevet berørt af de sidste dages snevejr. Et ret tyndt lag sne, dog.

Et område med udbredt, men for det meste let sne, kan nemlig ramme Sjælland og det nordlige og østlige Jylland fra natten til fredag og hen over fredag.

Mængderne vil de fleste steder være beskedne, men til gengæld kan man få sne på steder, hvor man er gået fri for de sidste dages snefald.

Skåne giver ikke længere læ

Det er steder som Storkøbenhavn, Nordsjælland og Vestsjælland. Her har man ind til nu ligget i læ af Skåne.

De byger, som dannes over Østersøen i den kolde luft, svækkes nemlig på vej hen over land - og dermed bliver det blot til blå himmel, når bygerne passerer Øresund.

Nu er der imidlertid tale om en front, og den mærker ikke i samme udstrækning, om den bevæger sig hen over land eller vand. 

Derfor kan områderne vest for Øresund denne gang få sne - sammen med dele af Jylland, som også bliver berørt af den svage front.

Igen risiko for snefygning på Bornholm og Sydhavsøerne

Efter at have været løjet af hen over natten, vil vinden igen tiltage på Bornholm, Sydsjælland, Møn, Lolland og Falster fredag, og dermed kan der på ny opstå problemer med snefygning.

Sneen ligger mange steder i op til en halv meters dybde på Bornholm og Sydhavsøerne, og da der er tale om fin og porøs frostsne, vil den let kunne fyge, når vinden frisker op.

Man må således forvente, at der igen kan opstå trafikale problemer i den sydøstlige del af landet - især på de mindre veje.

Vintervejret er således langt fra overstået, selvom kuldebølgens hårde frost og barske vind så småt er på retur.