Vejr

Danmark står igen op til sne, fygning og isnende kulde - på årets første forårsdag

Torsdag morgen er vejret fortsat bidende koldt og blæsende.

Med temperaturer ned til ni graders frost har vi endnu en gang haft en kold nat, og vi står op til temperaturer, som også i dag kræver den helt varme og vindtætte påklædning til cykelturen.

Det er nemlig også fortsat blæsende med en jævn til hård vind fra nordøst og øst og stedvis kuling ved kysterne.

Forårsfornemmelserne kan derved ligge på et meget lille sted her på den første dag i kalenderens forårsmåned.

Føles som 13 til 18 graders frost

Temperaturerne i sig selv er lave, dog ikke usædvanlige for årstiden, men når man tager vinden med i betragtning, tegner der sig et helt andet billede.

Den følte temperatur - eller kuldeindekset - er nemlig fortsat nede på niveauer, som nærmer sig en dybfrysers normale leje.

Bevæger man sig rundt ude i vejret her til morgen, vil det føles som et sted mellem 13 og 18 graders frost på bar og ubeskyttet hud som i ansigtet eller på hænder uden vanter.

Koldest vil det føles i Skagen, hvor en kombination af otte graders frost og en hård vind bringer kuldeindekset ned på 18-19 graders frost.

Fortsat snestormslignende tilstande på Sydhavsøerne

Kulden og blæsten i sig selv er altså en udfordring for morgenens cyklister og fodgængere, men som om det ikke var nok, så falder sneen også fortsat flere steder, og fygning giver yderligere problemer.

Det er især på Bornholm, Møn, Falster og Lolland og det allersydligste af Sjælland, at man endnu en gang er udsat for snebyger, som i en lind strøm driver ind fra Østersøen.

Sammen med den endnu ret kraftige blæst, giver det snefygning mange steder, og der vil med stor sandsynlighed være snestormslignende tilstande flere steder omkring Østersøen. Man må forvente, at der kan være store snedriver rundt omkring.

Flere steder i Jylland, især det østlige Jylland, driver snebyger fra Kattegat også ind over land, men med generelt mindre snemængder end i områderne ud til Østersøen.