Kuldebølge

Ikke skyggen af forår i prognoserne - så længe fortsætter kuldebølgen

Kuldebølgen kulminerer onsdag hen over Danmark, men vintervejret fortsætter som minimum resten af ugen. Og forår er endnu længere væk.

Lige nu oplever vi de koldeste dage på denne årstid siden isvinteren 1987. 

Temperaturerne holder sig selv midt på dagen langt under frysepunktet, efter at en kuldebølge de seneste dage er rullet ned over Danmark og store dele af Europa.

Kuldebølgen kulminerer nu over Danmark

Onsdag morgen gav det temperaturer under 10 graders frost og så blæsende vejr, at det føltes som under -20 grader

Kuldebølgen kulminerer nu over Danmark. Onsdag når de højeste temperatur midt på dagen kun op på mellem tre og syv minusgrader.

Og selvom temperaturerne de kommende dage langsomt stiger, så holder de sig resten af ugen under frysepunktet langt de fleste steder i landet.

Tøvejret er med andre ord nogle dage væk, og selvom vi torsdag skriver den 1. marts, er der ikke skyggen af forår i prognoserne.

Torsdag kan blive den koldeste martsdag i 31 år

Torsdag får man især i de sydlige egne fortsat snebyger og temperaturer et godt stykke under frysepunktet.

Dagen kan meget vel gå hen og blive den koldeste martsdag i 31 år nogle steder i landet.

Og temperaturerne vil i weekenden kun stige til mellem frysepunktet og tre graders frost i dagtimerne.

Lavtryk og fronter presser på - med sne

Lavtryk og fronter fra sydvest presser dog på med mildere vejr, og det kan tage flere 'forsøg', før vinterkulden over Danmark må overgive sig til lunere vinde. 

Inden det sker, er det sandsynligt, at slåskampen mellem kulde og varme over Danmark kan kaste endnu mere sne af sig, som kan begynde at falde over landet i weekenden. 

Foråret er langt væk

Hvor hurtigt det mildere vejr kommer frem til landet i næste uge, er usikkert, og det er ikke utænkeligt, at landet kan blive delt op, så man i flere dage har frost og sne i den nordlige del af landet, mens tøvejr, slud og regn hersker mod syd.

Det, der er sikkert, er, at der er meget langt til det, de fleste kalder forår - nemlig tørvejr, solskin og 10-15 graders varme.