Kuldebølge

Rom ramt af det kraftigste snevejr i seks år

Kuldebølgen er nu også nået til Italien, hvor man i Rom mandag morgen stod op til 10 centimer sne.

I Rom stod man mandag morgen op til et usædvanligt kraftigt snevejr, der betegnes som det værste så sent på året i årtier.

Snevejret lukkede skoler, skabte trafikkaos og gav store forsinkelser for flytrafikken.

- Det er helt usædvanligt, og de, der var på gaden, så ud, som var der sket en naturkatastrofe, siger TV 2s korrespondent i Italien, Eva Ravnbøl.

Snevejret kom, da kuldebølgen, der lige nu ruller ned over store dele af Europa, i løbet af natten også nåede frem til den vestlige del af Italien.

Søndag havde man forårsvejr i Rom med solskin og 13 graders varme.

I løbet af natten rullede kulden frem fra nordøst og fik temperaturen til at falde.

Ved midnatstid begyndte det at regne, og i løbet af få timer faldt temperaturen til frysepunktet, hvormed regnen klokken to natten til mandag gik over i sne.

I løbet af morgentimerne faldt temperaturerne yderligere til -1 grader, og snevejret fortsatte i Rom frem til klokken otte.

Her var stedvis faldet mere end 10 centimeter sne i den italienske hovedstad, så man kunne se de store romerske pladser, Colosseum og Peterskirken dækket af sne.

Snevejret betegnes som det kraftigste i Rom i seks år, og det er årtier siden, man har set så meget sne i Rom sidst i februar.

Snevejret kom bag på myndighederne i Rom, der ikke er udstyret med snerydningskøretøjer.

Man måtte derfor rekvirere sneplove fra andre dele af Italien.

Snevejret betød store trafikale problemer.

I Roms internationale lufthavn, Fiumicino, var kun én landingsbane åben mandag morgen, mens byens anden lufthavn, Ciampino, var helt lukket for al flytrafik.

Politiet anbefalede borgerne i Rom at blive hjemme, hvilket gav stort set tomme veje på de ellers stærkt trafikerede romerske veje, hvor blandt andet den normalt meget befærdede Piazza Venezia var stort set tømt for biler.