Bornholm rammes af snestormslignende tilstande

For tredje dag i træk ventes sne og snefygning på Bornholm.

Efter to døgn med sne og snefygning er der mandag mere vintervejr på vej til Bornholm, hvor der nu skrues op for både snemængderne - og senere også blæsten.

Bornholm kan således se frem til en mandag, som kan ende med snestormslignende tilstande på store dele af øen.

Det er igen kraftige snebyger dannet hen over Østersøen, som i en linje vil stå ned over dele af Bornholm det meste af mandagen.

Med vinden i nordøst ligger Bornholm lige midt i den store snebyge-korridor, som i sådanne vejrsituationer opstår i Østersøen.

I løbet af mandagen vil snebygerne kunne give omkring 10 centimeter sne, som falder oveni de i forvejen officielle 11 centimeter sne, som mandag morgen lå på Bornholm.

Snebygerne vil nordfra bevæge sig ned over Bornholm og i perioder ramme stort set hele øen. Men det er især Bornholms nordkyst, som må holde for, når bygerne kommer ind fra nordøst.

Snebyger strømmer fra Østersøen ind over Bornholm. Video: Anders Brandt

Først på dagen ventes kun perioder med blæsende vejr, når bygerne passerer, og her kan der især på den nordvestlige del af Bornholm forekomme snefygning.

Det vil dog først være i løbet af de sene eftermiddagstimer og aftenen, at vinden tiltager på hele Bornholm, så sneen kan komme til at give kraftig snefygning, som især vil kunne give snedriver hen over øst-vestgående veje.

Vinden tiltager i løbet af dagen - det kan give snefygning. Video: Anders Brandt

Mandagen kan således ende med snestormslignende tilstande på Bornholm, hvor der fra i aften er risiko for, at veje kan være vanskelige at passere. Der er risiko for, at mindre veje på udsatte steder endda må lukke på grund af den kraftige snefygning.

Har du taget billeder af vintervejret - så send dem til TV 2 VEJRET.

Du kan også sende video til TV 2 VEJRET - det kan du gøre her.