Mere sibirisk kulde på vej – endnu koldere og mere sne

Nyt udbrud af sibirisk kulde kan give os de laveste temperaturer så sent på året i 31 år.

Det kolde vintervejr, vi har oplevet her i weekenden, er kun begyndelsen på den kuldebølge, der lige nu ruller ind over Danmark.

De kommende dage er der udsigt til koldere vejr og mere sne.

Efter den sibiriske kulde i weekenden bevægede sig ind over Danmark og gav snebyger og søndag dagtemperaturer på et par graders frost, så venter et nyt udbrud af kold luft fra Sibirien på at skulle nå Danmark i løbet af ugen.

Kan blive de koldeste dage så sent på året - siden 1987

Det er en kuldepol over Sibirien, der river sig løs og ruller frem mod den sydlige del af Skandinavien.

Der er således udsigt til dagtemperaturer, der tirsdag og onsdag når 3 til 6 graders frost - når det midt på dagen er varmest.

Ifølge prognoserne vil vi natten til onsdag kunne nå ned på -10 grader. At det ikke bliver koldere, skyldes udelukkende, at blæst vil røre rundt i luftmassen.

Til gengæld vil den iskolde nordøstenvind tirsdag og onsdag føles, som er temperaturen nede på -15 grader.

Med dagtemperaturer nede omkring -5 grader vil man flere steder i landet opleve de laveste dagtemperaturer så sent på året siden den ekstremt kolde marts i 1987.

Kraftige snebyger - kan give 30 cm på Bornholm

Det usædvanlige kuldefrembrud er mere massivt i sin udstrækning op gennem atmosfæren end det, vi oplevede her i weekenden.

Det vil føre til kraftigere snebyger, der i højere grad vil ramme Danmark end søndagens enkelte snebyger.

Flest snebyger ventes Bornholm at få, hvor man frem til torsdag kan få mellem 20 og 30 centimeter, mens der ved Østersøens og Kattegats kyster kan falde op mod 10 centimeter sne i forbindelse med de byger, der dannes hen over det relativt lune havvand.