Kuldebølge

Flere steder kommer temperaturen først over frysepunktet om en uge

Kulden er allerede ved at indtage Danmark, som nogle steder kan se frem til syv isdøgn i træk.

Da temperaturen fredag aften faldt til under frysepunktet, var det nogle steder i landet sidste gang i mere end en uge, at termometret passerede den røde streg ved de nul grader.

Kuldebølgen er således så småt i gang i den nordlige og østlige del af landet, hvor man først om en uge igen kan se frem til temperaturer over frysepunktet.

Så høje ventes lørdagens temperaturer at blive - med frost i hele den østlige halvdel af landet.

Efter nattens frostvejr vil temperaturen i både Nordjylland, på hele Sjælland, Lolland/Falster og Bornholm lørdag holde sig under frysepunktet, mens temperaturen i de vestlige dele af landet lige kan nå op på en enkelt grad eller to, inden kulden også indtager den del af landet.

Ifølge TV 2 VEJRETs prognoser vil dagsfrosten indtage hele Danmark fra på søndag, men i de nævnte områder får man en hel uge - eller mere - med uafbrudt frostvejr.

TV 2 VEJRETs syvdøgnsprognose - som den ser ud fredag aften.

Prognoserne ser en lille mulighed for lidt mildere vejr i næste weekend - ellers er der hård frost til hele landet i den kommende uge, hvor vi får det, der betegnes som et isdøgn, når temperaturen på intet tidspunkt når over frysepunktet.

Isdøgnene ventes der flere af, og i den østlige og nordlige del af landet bliver lørdag det første af det, der foreløbigt ser ud til at skulle blive mindst syv isdøgn  i træk.