Intenst snefald bredte sig hen over Danmark

16x9
Snedækket landskab lidt uden for Åbenrå søndag den 11. februar 2018. Foto: Jonna Nedergaard / Privatfoto

En front med udbredt snefald trak hen over Danmark i løbet af søndagen.

En gråt og diset Danmark blev forvandlet til et rent snelandskab, da et lavtryk i Nordsøen sendte et snevejr ind over landet fra sydvest.

Der blev således brug for sneskovlen rundt omkring, og vejene blev sneglatte flere steder.

Sneen begyndte at falde i de tidligste morgentimer i det sydvestlige Jylland i en lidt våd form, men siden trak en mere intens linje med ren sne ind over land fra Nordsøen.

Radarbillede klokken 9.15. En linje med intens snefald bevæger sig ind over Jylland fra Nordsøen. Det er en front, som adskiller kold luft mod øst fra mildere havvinde vestpå.
Radarbillede klokken 9.15. En linje med intens snefald bevæger sig ind over Jylland fra Nordsøen. Det er en front, som adskiller kold luft mod øst fra mildere havvinde vestpå. Foto: TV 2 VEJRET

Fra at falde over det sydligste og vestligste Jylland bredte sneen sig mod nord og øst, så det meste af Jylland og Fyn var dækket af sne ved middagstid.

Siden trak sneen hen over Storebælt og op til det nordligste af Jylland.

For alle sneelskere er det dog en kort fornøjelse, for tøvejr og regn blæser ind på bagsiden af snevejret.

Front adskiller kold og varm luft

Sneen falder fra en front, som bevægede sig hen over hele Danmark i løbet af dagen. Fronten løber hen over en kold vind fra sydøst, og det betyder, at næsten al nedbøren i fronten vil falde som sne.

Når fronten passerer, drejer vinden imidlertid mod sydvest og vest, og så stiger temperaturen til et par varmegrader eller stedvis mere, når nordsøluften begynder at blæse hen over landet.

Hen over eftermiddagen bliver det ret så blæsende med risiko for vindstød af stormstyrke eller kraftigere i Jylland og stedvis på Fyn og Sjælland.