Vejr

Vinterbadere på årets koldeste morgen: - Det må gerne være lidt koldere

Selvom termometeret nærmer sig de 10 minusgrader, er der masser af aktivitet i vinterbaderklubben på Islands Brygge.

De fleste danskere ville nok grue for at komme ud på cyklen eller hen til bilen, når de hører ordene 'årets koldeste morgen'.

Men for en helt særlig gruppe kan det nærmest ikke blive koldt nok. For vinterbaderne er små 10 minusgrader en mulighed frem for en plage.

-  I dag peaker det her. Nu kan man rigtigt mærke forskellen mellem det kolde og det varme, siger Cecilie Cedergren, der kommer i Vinterbad Bryggen på Amager sammen med sin bror Patrick Cedergren.

Og for dem er de 9,5 minusgrader, der natten til tirsdag blev målt på Amager, langt fra for koldt til at hoppe i vandet.

- Overhovedet ikke. Vi vil gerne have lidt is på dernede. Vi håber faktisk på lidt koldere vejr nogle dage i træk, siger Patrick Cedergren.

Mere frost på vej

Og det ser ud til, at han får sit ønske opfyldt. Resten af ugen bliver det nemlig frost om natten, mens temperaturerne i dagtimerne ikke kommer meget over frysepunktet. Det fortæller TV 2s meteorolog Danny Høgsholt.

- Det er først i næste uge, at det for alvor bliver lidt mildere, hvis de nuværende prognoser får ret, siger han.

Selvom tirsdag er årets hidtil koldeste dag, er det ikke usædvanligt koldt for årstiden, og vandtemperaturen er derfor omtrent på det samme niveau som normalt.

- Vandtemperaturerne ved kysterne ligger de fleste steder omkring et par graders varme, mens de i fjorde og søer flere steder er lige omkring frysepunktet. Her kan man også opleve, at der er et tyndt lag is, fortæller Danny Høgsholt.

Svend-Erik Simonsen er netop kommet op af vandet.

Kan være farligt

Heller ikke Svend-Erik Simonsen lader sig skræmme af årets koldeste dag.

- Jooh, det er da blevet lidt koldere, men rigtig is er der jo ikke endnu, siger han.

Danny Høgsholt advarer dog imod, at det kan være farligt at vinterbade i 10 minusgrader, hvis det også blæser, for så kan man få forfrysninger.

- Heldigvis for vinterbaderne – og os andre – er det sjældent rigtig koldt herhjemme samtidig med, at det blæser, siger han.

Og Svend-Erik Simonsen mener da heller ikke, der er noget at være bange for.

- Hvis man tror, det er for koldt, så skulle man bare prøve det. Man tror, det er ligesom at gå i noget koldt vand om sommeren, men det er en helt anden følelse. Og i den her tid er det godt med et frisk pust om morgenen.

- Kom bare afsted, lyder opfordringen fra vinterbader Svend-Erik Simonsen.