Vejr

Super Bowl-søndagen var den koldeste nogensinde

Spillerne kæmpede om Super Bowl-trofæet i 20 graders varme, mens temperaturen udenfor var som i en dybfryser.

Philadelphia Eagles kunne tidligt mandag morgen dansk tid fejre klubbens første Super Bowl-trofæ efter at have slået New England Patriots. 

Det hele blev overværet af rundt regnet 73.000 tilskuere inde på U.S. Bank Stadium i Minneapolis i staten Minnesota i det nordlige USA - en kæmpemæssig indendørs arena, hvor temperaturen under kampen blev holdt på behagelige 20 grader.

Klirrende koldt i Minneapolis

Og der er nok rigtig mange - både spillere og tilskuere - som var glade for, at USAs største sportsbegivenhed blev afviklet under tag.

Udenfor var det nemlig klirrende koldt. Faktisk var temperaturerne så lave, at Super Bowl-aftenen i sig selv var den koldeste nogensinde, skriver nyhedsbureauet AP.

Under 20 graders frost inden kampstart

Søndag formiddag lokal tid nåede temperaturerne i Minneapolis helt ned på -21,1 grader, og kort tid efter at kampen var færdig blev der målt -18,9 grader i byen.

Minneapolis var i øvrigt klædt i 15 centimeter sne, da de mange tilskuere søndag aften skulle ind på stadion.

Koldeste udendørs Super Bowl afholdt i 1972

Den koldeste Super Bowl nogensinde afviklet på et udendørs stadion var den sjette af slagsen, som blev spillet på Tulane Stadium i New Orleans i Louisiana den 16. januar 1972.

Dengang nåede temperaturen på kampdagen ned på blot 4,4 grader.