Vejr

Tivoli holder vinteråbent for første gang i sin 175 årige historie

Er du til rigtig kolde gys, kan du glæde dig til “Vinter i Tivoli” og en tur i rutsjebanen.

For første gang i sin 175 årige historie holder Tivoli i København åbent i februar. Årets traditionelt koldeste måned.

Det er et led i havens strategi om helårsturisme på trods af vejrguder og klimatabeller.

Carstensens gamle have har i flere år taget tilløb til at holde vinteråbent. Og her i jubilæums-sæsonen skal det være.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at vi ikke har tænkt over vejret. Og vi studerer vejrudsigter rigtig meget, siger Torben Plank, pressechef i Tivoli.

Tivoli har heller ikke glemt den noget våde sommer 2017. Den gjorde økonomisk ondt på faktisk alle de danske forlystelsesparker.

- Af gode grunde ved vi ikke, hvor mange mennesker, der trodser februars kulde og kikker indenfor. Men det er som om, danskerne har vænnet sig til skiftende vejr og klæder sig på efter forholdene, siger Torben Plank.

Og så skulle man tro, at Tivoli foretrækker lunt vintervejr. Men faktisk nej. Haven håber på mange frostklare dage og også gerne lidt sne. På den måde kan vejret levere scenografien. Og man kan spare det daglige pulver kunstsne.

Der bliver blandt andet skøjtebane og en kæmpe iglo. Men også flere af havens gamle forlystelser er vinterklar. Blandt andet den over 100 år gamle rutsjebane. En af verdens ældste.

Den har en tophastighed på 56 kilometer i timen. Og med februars middeltemperatur på 0 grader svarer det at drøne afsted i syv graders frost. Det kan nok give røde kinder.