Her kan der falde sne dagen igennem

Med temperaturer omkring frysepunktet dagen igennem og nedbør i luften er der mulighed for lidt sne flere steder i landet.

Vi har udsigt til en snert af vinter, men også kun en snert, for det bliver typisk til under en enkelt centimeter, og kun lokalt kan man få to til tre centimeter i løbet af dagen. 

Til gengæld vil selv et lille drys kunne lysne på en ellers grå dag.

Allerede fra morgenstunden er der sne i luften hist og her, og blandt andet i Sønder Omme mellem Vejle og Skjern stod man op til et frisk hvidt lag på jorden, og forruden på bilerne skulle nok børstes af. Flere andre steder i Jylland oplevede man det samme.

Morgensne i Sønder Omme mellem Vejle og Skjern. Fra TV 2 VEJRETs vejrdebat på Facebook.
Morgensne i Sønder Omme mellem Vejle og Skjern. Fra TV 2 VEJRETs vejrdebat på Facebook. Foto: Vibeke Wesselhoff Corvinius / Privatfoto

Kulde fra Polen giver os sne

Det er også primært vest for Storebælt, at man vil kunne få sne i perioder resten af dagen, for sneen falder fra en svag front, som har sneget sig op over Danmark fra sydvest.

Fronten går næsten i stå, inden den når de østligste og nordligste egne, hvilket man fornemmer, hvis man kigger på animationen af dagens forventede nedbør i toppen af artiklen.

Sønderjyderne og fynboerne vil derfor have de længste perioder med sne, men det kan også drysse længere nordpå i Jylland og også frem til det vestlige Sjælland, Lolland og Falster.

Vinden blæser med en let til frisk styrke fra sydøst, og det bringer kølig luft op over Danmark fra Tyskland og Polen. Det er i mødet mellem denne luft og fronten fra sydvest, at der bliver dannet sne.

Vintervejret er det sidste i denne omgang, for overordentlig lun luft er på vej mod Danmark de kommende dage, så vi på onsdag kan få op til 10 grader.