Skivejret

Undgå skader på skiferien – gå indenfor og stå på ski

I Danmark er der fire indendørs skicentre, hvor du kan træne både teknik og skimuskler før du tager på skiferie.

Der er mange metoder til træning før skiferien – den der er allermest målrettet er - ikke overraskende - skiløb. 

Indendørs ski populært i Holland.

Normalt skal man bruge bjerge, lifte og sne for at løbe på ski. Men det kan også lade sig gøre indendørs på en rullende måtte. Udover Danmarks to største byer kan man også træne indendørs skiløb året rundt i Rødby og Billund. I Holland, hvor skiforholdene er nogenlunde som i Danmark, findes over 50 indendørs skicentre.

Undgå styrt og skader.

Det er sjovt at stå på ski, men det er ikke uden risiko for liv og lemmer. Grundig forberedelse og træning af de belastede områder på kroppen kan være en stor hjælp før skiferien. Indendørs skiløb er meget kontrolleret. Skiinstruktøren har hele tiden øje på løberne, og kan regulere både rullebåndets hældning og hastighed.

Man kan ikke helt undgå fald, men de er ikke særlig hårde og ofte når instruktøren at stoppe båndet før faldet. Skiinstruktøren kan,  modsat i naturen, standse en uheldig udvikling når skiløberens balance er ved at forsvinde. Derfor er indendørs skiløb godt for nybegyndere: Eftersom bakkens hældning kan løftes og hastigheden øges, kan også dygtige skiløbere blive udfordret på et "overdimensioneret løbebånd".

Indendørs skiløb kan ikke erstatte skiferien

Alt i alt er indendørs skiløb en god måde at træne skiløb, men det kan ikke erstatte den rigtige vare. Selvom det er sjovt, er det også kunstigt. Man mangler bjergluft, knirkende nysne og smukt  varieret terræn. Til gengæld kan netop naturen og skiløbet nydes endnu mere, hvis man har trænet indendørs før skiferien.