Kæmpe isblokke vælter op i USA - spærrer veje og tvinger folk ud af huse

Flere veje er spærret af kæmpemæssige isblokke, der vælter op fra floderne efter massivt tøvejr.

Et voldsomt kuldefrembrud sendte i de første dage af det nye år store dele af USA i dybfryseren. 

Temperaturerne faldt i det nordlige og østlige USA nogle steder til mellem 20 og 30 graders frost, efter at arktisk kulde fra Canada strømmede mod syd.

Det fik en hel del floder og søer til at fryse til med adskillige centimeter tyk is, og det giver nu for alvor problemer, efter at usædvanlig varme midt i denne uge afløste den ekstreme kulde.

Voldsomt tøbrud og masser af regn

Sammen med store mængder regn har det fået isen til at bryde op i kæmpemæssige flager og blokke, som af vandet bliver skubbet ind over vejene flere steder.

Ovenstående billeder er fra Ellisburg i den vestlige del af staten New York, hvor John Gleason, som er politibetjent i Jeffersen County, var ude med kameraet i torsdags.

Isen tvang folk fra hus og hjem

I Sullivan County i New York måtte en række beboere evakueres fra deres hjem, da isen kom for tæt på.

Vejrtjenesten i Burlington har lagt nedenstående video ud på Twitter, som viser hvor hurtigt det kan gå, når isen brydes op.

Videoen er fra Ausable River og dækker en kun tre timer lang periode fra fredag middag til klokken 15.00 lokal tid.

Også langs Rocky River i den nordlige del af staten Ohio kæmper man med de enorme isblokke.

Temperaturudsvingene i denne uge har været enorme i USA, og det har sammen med regnen været medvirkende til, at isen i stor stil er brudt op.

Flere steder har man fået over 50 millimeter på blot et par døgn.

Temperaturen steg med 37 grader på fem dage

I Columbus i Ohio nåede temperaturen søndag morgen ned på -18,9 grader, men blot fire døgn senere - i torsdags - målte man 15,6 graders varme i byen.

I Syracuse i New York var søndag morgen også klirrende kold med -23,9 grader, mens temperaturen fredag nåede op på 13,3 grader. En forskel på 37,2 grader.

Denne weekend strømmer arktisk kulde påny ned over det nordlige og østlige USA, hvorfor temperaturen endnu engang tager en tur ned langt under frysepunktet.