Grå lørdag vil føles bidende kold

Temperaturer omkring frysepunktet kombineret med en frisk sydøstenvind kræver at både vinterfrakke, hue og handsker kommer i brug.

Langt de fleste af os er stået op til en lørdag, hvor himlen er ligeså grå som fliserne på terrassen, og hvor afstanden fra toppen af kviksølvet til nul grader-mærket på termometeret ikke er større end bredden på en tommelfingernegl.

Temperaturerne ligger lørdag morgen nemlig lige omkring eller en smule over frysepunktet, og der bliver de liggende dagen igennem.

Til gengæld er vinden frisket op fra sydøst, og det gør, at det kommer til at føles som om temperaturen lå mellem tre og syv graders frost.

Animationen ovenfor viser det såkaldte kuldeindeks i løbet af lørdagen, der er den temperatur, som bar hud vil føle på grund af sammenspillet mellem den 'rigtige' temperatur og blæsten.

Den forventede 'rigtige' temperatur, som vil vises på termometeret lørdag eftermiddag den 13. januar 2018 klokken 13.00.
Den forventede 'rigtige' temperatur, som vil vises på termometeret lørdag eftermiddag den 13. januar 2018 klokken 13.00. Foto: TV 2 VEJRET
Den følte temperatur - det såkaldte kuldeindeks - lørdag eftermiddag den 13. januar 2018 klokken 13.00.
Den følte temperatur - det såkaldte kuldeindeks - lørdag eftermiddag den 13. januar 2018 klokken 13.00. Foto: TV 2 VEJRET

Ud over at vi får en kold lørdag, og det bliver mest skyet, kan der også falde lidt slud eller sne hist og her.

Natten til lørdag har man blandt andet i Vendsyssel oplevet snebyger nogle steder, der dog ikke for nuværende ser ud til at skulle give mere end et hyggeligt drys på gader og stræder.

Snebyge over Hjørring natten til den 13. januar 2018.
Snebyge over Hjørring natten til den 13. januar 2018. Foto: Thomas Nysted / Privatfoto