Vejr

Vi får en grå og kold weekend med dagsfrost flere steder

Lokalt kan man også få en snebyge eller to i løbet af søndagen.

Det bliver en skyet og kold weekend, som Danmark kan se frem til, men hvis man er heldig, kan man både få en smule solskin - og måske også se lidt sne i luften.

Et højtryk over Skandinavien vil i weekenden nemlig bevæge mod øst og lægge sig over Baltikum, hvorfor vinden over Danmark drejer fra øst om i sydøst.

Kold luft strømmer frem til Danmark fra sydøst

Dermed blæser kold luft fra kontinentet op over Danmark, og det giver både anledning til skyet vejr, men også ret lave temperaturer, der nogle steder ikke kommer over frysepunktet hverken dag eller nat.

Lørdag er det især de sydøstlige egne, som vil kunne se temperaturen blive i den blå ende af skalaen, mens man søndag også andre steder vil få svært ved at komme over frysepunktet.

Forventede temperaturer lørdag den 13. januar 2018 klokken 13.00.

Vil føles som syv graders frost

Kombineret med en frisk sydøstlig vind, vil det få vejret lørdag til at føles, som lå temperaturen på seks-syv minusgrader.

Søndag kan man også navnlig i den nordlige del af Jylland få enkelte, lette snebyger, men man kan roligt lade kælken stå.

Forventede temperaturer søndag den 14. januar 2018 klokken 13.00.

Til gengæld kan det være, at solbrillerne skal frem i den sydøstlige del af landet, hvor en opklaring kan nå frem sidst på weekenden.

Mildere i starten af næste uge - derefter koldt igen

Efter den grå og kolde weekend ser det ud til, at mildere luft vender tilbage i begyndelsen af næste uge - i hvert fald kortvarigt.

Meget tyder også på, at der igen venter os betydeligt koldere vejr med snebyger frem mod næste weekend.