Vejr

Danmark ramt af årets første snevejr

Sneen væltede onsdag ned flere steder i landet. Mest sne fik man i Midtjylland.

Et kraftigt nedbørområde, som onsdag bevægede sig ind over Danmark, gav vintervejr flere steder i Jylland og på Sjælland.

I takt med nedbørområdet kom ind over landet, faldt temperaturen i store dele af Vestjylland, Midtjylland og Østjylland og på Midtsjælland til nær frysepunktet og nedbøren gik over i sne.

Sådan så postkassen ud i Silkeborg onsdag morgen den 3. januar 2018.

Har du taget billeder sne - så send dem til TV 2 VEJRET

Flere af TV 2 VEJRETs brugere og seere berettede om kraftigt snefald, mens der hurtigt er kommet pænt lag sne på græsplæner og hustage. 

Nu falder julesneen 😂 bare lidt for sent Vildbjerg 👍

Posted by Vibeke Spandet on Wednesday, January 3, 2018

På TV 2 VEJRETs facebookside meldtes der især fra den centrale del af Jylland om snevejr - men også på Midtsjælland lød der meldinger om sne i luften - og på jorden.

Snevejr i Slagelse om formiddagen den 3. januar 2018.

Temperaturen styrtdykkede, da nedbøren kom

Da nedbørområdet nåede ind Jylland strømmede relativ tør luft ind den kolde regn, og det fik temperaturen til at falde til nær frysepunktet, så snefuggene kunne 'overleve' deres vej mod jorden.

Snevejr i Ikast den 3. januar 2018.

I Midt- og Østjylland faldt temperaturen til nær frysepunktet, og i Mejrup nær Holstebro blev det med -0,1 grader endda regulært frostvejr, da snevejret var kraftigst.

I Aarhus nåede temperaturen akkurat 0 grader og i Isenvad ved Ikast vister termometeret 0,1 grader. 

Årets første sne

Snevejret er det første i 2018 - og dermed årets første snevejr herhjemme i Danmark.

Vinterens første faldt dog allerede den 21. november sidste år, mens et mindre kuldefrembrud i december gav en del sne - især i Nordjylland, hvor man den 11. december stod op til 20 cm sne.