Vejr

Vejret kommer til at genere jule-trafikken

Der venter en mild og blæsende jul - med risiko for vindstød af stormstyrke

Juletrafikken kommer i år ikke til at snegle sig afsted på sneglatte veje. Alligevel kan vejret komme til at drille på nogle af årets mest travle dage på de danske veje.

Med temperaturer nær 10 graders varme slipper vi for glatte veje. Til gengæld vil flere lavtryk med regn og blæst ramme Danmark i julen, og det kan både komme til at genere trafikken på de store danske broer samt give risiko for nedsat sigtbarhed og aquaplaning.

Begynder roligt

Den absolut mest rolige af alle dagene omkring jul er fredag, hvor det bliver tørvejr med en del sol og så i øvrigt med relativt rolige vindforhold.

Med temperaturer på 7-8 graders varme er der også langt til risikoen for glatte veje.

Blæsende Lillejuleaften - med vindstød af stormstyrke

Lillejuleaftensdag, der traditionelt er en af de helt store rejsedage, bliver store dele af landet ramt af blæsende vejr.

I løbet af dagen frisker vinden op fra vest, og den kan ud på eftermiddagen og aftenen langs kysterne nå kulingstyrke, og flere steder vil man kunne få vindstød af stormstyrke.

Vindstød lillejuleaften klokken 19.

Med blæsende vejr fra vest skal der regnes med restriktioner på de store danske broer.

Lillebæltsbroen, Storebæltsbroen og Øresundsbroen ligger på langs af vindretningen, og erfaringsmæssigt giver det med vindstød af stormstyrke 'blot' restriktioner for vindfølsomme køretøjer.

Derimod kommer den kraftige vestenvind til at blæse på tværs af Storestrømsbroen, Vejle Fjord-broen og Sallingsundbroen, hvor det kan anbefales at undersøge, om der er eventuelle restriktioner, inden man kører over disse broer.  

Der kommer kun lidt regn lillejuleaftensdag, og temperaturerne når op nær 10 graders varme.

Regnfuld og blæsende juleaften

I løbet af af morgentimerne vil et regnvejr juleaftensdag brede sig ind over landet fra sydvest og bevæge sig op over hele landet, så man juleaftensdag en overgang får regn i hele landet.

Det bliver også blæsende fra sydvest og vest med op til hård vind ud på eftermiddagen og aftenen, og i Nordjylland er der risiko for kuling med vindstød af stormstyrke.

Regn juleaften klokken 13.

Juleaften vil det stadig regne i den nordlige del af landet, hvor det også vil være mest blæsende. 

Man skal med temperaturer på 10 graders varme til langt ud på aftenen ikke frygte glatte veje, når man juleaften kører hjem efter aftenkaffen.  

Stadig regn juledag

Juledag vil det først på dagen stadig regne i den nordlige del af landet, mens vinden vil være frisk til hård fra sydvest og vest.

Det bliver endnu en dag med mildt julevejr. Termometeret vil i det meste af landet nå op mellem 7 og 9 grader. 

Meget blæsende 2. juledag

Den helt store hjemrejsedag for juletrafikanterne bliver ifølge de seneste prognoser præget af regnfuldt og blæsende vejr.

Vindstød 2. juledag.

Et lavtryk skal passere lige nord om Danmark og sender ud over regn også et kraftigt vindfelt med kuling og vindstød af stormstyrke ind over os.

Skal man på tværs af landsdelene 2. juledag, så er det anbefalesværdigt at følge med i både trafik- og vejrsituationen hen over julen.