Vejr

TV 2 VEJRET varsler risiko for vindstød af stormstyrke

Vindstød af stormstyrke lillejuleaften kan give restriktioner på broerne.

Der er udsigt til en blæsende lillejuleaften, når et lavtryk bevæger sig hen over den nordlige del af Skandinavien og lader et kraftigt vindfelt passere ind over Danmark.

Det giver i en overgang anledning til kraftige vindstød af stormstyrke fra vest, som kan ramme flere steder i landet.

Varsel om vindstød af stormstyrke for lillejuleaftensdag - den 23. december 2017.

TV 2 VEJRET har udsendt varsel om vindstød af stormstyrke, der gælder for hele Jyllands vestkyst, Vendsyssel, Læsø, den nordlige del af Sjælland samt Bornholm.

De kraftige vindstød vil vare længst i den nordlige del af Jylland, hvor der kan forventes vindstød af stormstyrke mellem klokken 6 og 22.

Langs Jyllands vestkyst er der risiko for storm i vindstødene fra klokken 14 til 20.

I den nordlige del af Sjælland vil de kraftigste vindstød ramme mellem klokken 13 og 22, mens man på Bornholm kan få vindstød af stormstyrke fra klokken 13 og frem til klokken 02 natten til juleaftensdag.

Broer kan blive berørt af blæsten

Med blæsende vejr fra vest skal der regnes med restriktioner på de store danske broer på en af årets helt store rejsedage.

Lillebæltsbroen, Storebæltsbroen og Øresundsbroen ligger på langs af vindretningen, og erfaringsmæssigt giver det med vindstød af stormstyrke blot restriktioner for vindfølsomme køretøjer.

Derimod kommer den kraftige vestenvind til at blæse på tværs af Storestrømsbroen, Vejle Fjord-broen og Sallingsundbroen, hvorfor det kan anbefales at undersøge, om der er eventuelle restriktioner, inden man kører over disse broer.