Vejr

Snevejr flere steder - her stod man op til 10 centimeter sne

Slud og sne bredte sig i nat op over landet sydfra. Nogle steder mod syd og øst er nedbøren faldet mest som regn.

Landskabet blev i ly af nattens mulm og mørke flere steder klædt i hvidt, da et lavtryk med slud og sne i aftes og nat bredte sig op over landet sydfra.

Dermed kunne man også flere steder på Fyn og Sjælland se snefnuggene dale under gadelamperne, efter at jyderne i flere omgange i løbet af weekenden og først på mandagen havde fået sne.

Både sne, slud og regn over Danmark

Sammen med det lavtryk, som sendte snevejret op over Danmark, blæste mildere vinde dog også især op over den sydøstlige del af landet.

Det betød, at nedbøren i stedet faldt som regn på Bornholm, og også på Lolland, Falster og langs den sjællandske østkyst fra Stevns og hele vejen op til København er der kommet mere regn og slud, end der har været tale om sne.

Definitioner af nedbørtyper: Sne, tøsne, slud, isslag, hagl og regn

Regn er dråber af flydende vand

Slud er en blanding af regn og sne - ikke at forveksle med tøsne.

Tøsne er sne, der pga. begyndende smeltning er våd. Tøsne er pr. definition dog sne.

Sne er sammensatte iskrystaller, der kan falde til jorden som større eller mindre fnug.

Isslag er underafkølet regn - flydende vand med en temperatur under 0° - der, ved kontakt med faste overfalder, omgående fryser til is.

Hagl er isklumper af varierende størrelse og kan dannes året rundt i kraftige bygeskyer

Også på dele af Fyn har lunere vinde fra Kattegat gjort nedbøren mere våd end hvid med temperaturer op omkring et par graders varme.

I disse dele af landet ligger der kun op til et par centimeter våd sne på jorden tidligt tirsdag morgen, og nogle steder ligger der slet ingenting.

Op til 10 centimeter sne på Sjælland

Mest sne ser der ifølge TV 2 VEJRETs oplysninger ud til at være kommet på de indre og nordlige dele af Sjælland.

Her er sneen faldet ved temperaturer lige under frysepunktet det meste af natten, og meldingerne går på, at der flere steder i dette område er faldet mellem 5 og 10 centimeter sne.

Den officielle snedybdemåling fra Græsted i Nordsjælland beretter om 10 centimeter sne.

Også fra Tølløse, Viby, Frederikssund og Birkerød har TV 2 VEJRET modtaget billeder eller meldinger om ganske pæne mængder sne.

Billederne øverst er fra Ringsted, hvor TV 2 VEJRETs vejrbil holdt tidligt tirsdag morgen.

Til gengæld er hovedstadsområdet sluppet nådigt igennem sneen, da det meste af nedbøren er faldet i tøvejr og i perioder også som slud eller regn. 

Nedbørområdet med regn, slud og tøsne og temperaturer lige over frysepunktet fortsætter det meste af morgenen og formiddagen.

Der er risiko for sneglatte veje flere steder i landet.