Vejr

Før historisk varme rammer Danmark: Her får vi 16 grader i dag

En varmfront passerer i al stilfærdighed Danmark fredag.

Der kan blive tale om historisk oktobervarme, når temperaturen sidst på weekenden og i begyndelsen af næste uge kan krybe over hele 20 grader.

Men allerede denne fredag morgen kan man med fordel lade halstørklædet hænge på knagen, og vinterjakken kan også hurtigt blive en varm fornøjelse, når man skal til job på dét, der for mange er ugens sidste arbejdsdag.

Varmfront passerer Danmark

Varmere luft er nemlig allerede nu på vej ind over Danmark fra sydvest og vest efter en torsdag, der bød på meget blæsende vejr med vindstød flere steder op til stormstyrke

En mere eller mindre 'usynlig' varmfront passerer nemlig Danmark fredag, og bagpå den strømmer lun luft af subtropisk oprindelse ind over Danmark.

Det kan i eftermiddag sende temperaturen op på 16 grader krydret med lidt solskin, der dog nok får trange kår i navnlig Jylland ud på dagen, mens man på Øerne har bedre chancer for en solskin en større del af dagen.

Vejrsituationen fredag den 13. oktober 2017 klokken 14.00. Varm luft strømmer frem mod Danmark mellem den gamle tropiske orkan Nate og et højtryk over Sydeuropa.

Det er et lavtryk tilhørende resterne af den gamle tropiske orkan Nate, som sender varmfronten og det lunere vejr ind over Danmark.

Endnu varmere vejr på vej

I weekenden bevæger orkanen Ophelia, som ligger i Atlanterhavet sydvest for Azorerne, sig meget usædvanligt videre op mod Irland og Storbritannien, hvorved endnu varmere luft kan blæse frem mod Danmark fra sydvest.

Og det er netop Ophelia, der søndag og mandag kan være med til at give Danmark historisk varmt vejr for midten af oktober med op til over 20 grader.