Tropiske Orkaner

Tidligere tropisk orkan kan give Danmark varmt vejr i weekenden

Prognose: Resterne af den tidligere tropiske orkan Nate ligger ved Island. TV 2 VEJRET / Grafik

Endnu en tidligere tropisk orkan er på vej langt mod nord - og den bringer varme med sig.

Den tropiske orkan Nate ramte søndag morgen det sydlige USA, og her fra har den under kraftig svækkelse hen over det amerikanske fastland bevæget sig mod nord.

I løbet af ugen indfanges den i vestenvindsbæltet, og resterne af den tidligere tropiske orkan vil udvikle sig til et relativt kraftigt lavtryk, som bevæger sig fra den canadiske ø New Foundland og frem mod Island.

Herved strømmer luft fra syd op mod lavtrykket, og det vil i weekenden give os varmt vejr i Danmark.

Mens resterne af Nate bevæger sig øst om Island, blæser varm luft fra Nordafrika og Spanien frem mod Danmark, hvor vi lørdag kan nå 16-17 graders varme, mens søndagen med solrigt vejr til hele landet kan byde på temperaturer meget tæt på 20 grader.

Det er endnu usikkert, hvor meget sol der kommer, og hvor varmt det bliver i weekenden. Men prognoserne er relativt enige om, at varmere luft fra sidst på ugen og hen over weekenden blæser frem mod Danmark fra syd og sydvest. 

Det er ikke mere end en uge siden, en anden gammel tropisk orkan passerede Danmark. Da var det resterne af orkanen Lee, der sidste mandag gav os blæsende vejr og udbredt regn.