Vejr

Udsigt til første tørvejrsdag i oktober - og sol i det meste af landet

Flot efterårsdag i vente for de fleste.

Hvad enten man skal samle kastanjer med børnene eller bare en tur i skoven, så kan man søndag glæde sig over flot efterårsvejr med sol de fleste steder i landet.

En opklaring har i nat bredt sig ned over landet fra nord, og i Midtjylland har man med temperaturer ned til 1,1 grader haft den koldeste morgen i næsten fem måneder.

Den kolde morgenstund efterfølges af lidt lunere vejr i løbet af dagen, hvor den sparsomme oktobersol kan sende temperaturen op mellem 10 og 13 grader.

Prognose: Temperatur og skydække klokken 15.

På trods af sol - husk vindjakken

De bedste chancer for at nyde en solrig dag har man i Jylland, mens man hen over Sjælland kan få perioder med mere skyet vejr.

Her kan skyer dannet over Kattegat i nordvestenvinden drive ned mod den sjællandske nordkyst, hvor der også bliver brug for en vindjakke.

I den østlige del af landet kan søndagsturen blive en kølig fornøjelse med frisk vind og temperaturer på blot 10 grader.

Første dag med tørvejr i oktober

Søndagens solrige vejr kommer på et tørt sted. Det er den første hele landsdækkende tørvejrsdag i oktober måned, der indtil videre allerede har budt på halvdelen af den regn, der normalt falder i en hel oktober.