Vejr

Det her bliver weekendens smukkeste dag

Efter en flot fredag venter en grå og våd lørdag. Alligevel er der noget at glæde sig til. Oktober viser sig fra sin flotteste side igen på søndag.

Det smukke vejr, vi oplever i dag, er på retræte, og i nat kommer der efterhånden flere skyer og enkelte regnbyger. Det er kun en lille smagsprøve på lørdagens vejr.

Regnfuld lørdag 

Allerede fra morgenstunden vil et mere sammenhængende regnvejr nå frem til Vestkysten, og inden formiddagen er omme, har regnen bredt sig til det meste af landet. På Bornholm ventes regnen at ankomme midt på eftermiddagen. 

De fleste steder ventes mellem 5 og 10 millimeter regn, men i Sønderjylland kan der lokalt komme over 20 millimeter.  Temperaturene vil lørdag ligge mellem 8 og 13 grader. Især i Nordjylland vil temperaturen holde sig under 10 grader.

Forventet antal millimeter regn for lørdagens regnvejr

 

Regnvejret skyldes et lavtryk, der løber lige gennem landet. Det giver derfor regn til alle, og selv ved Vestkysten, hvor regnvejret først går i land, skal man vente til aftentid, før en opklaring begynder.

Kold klar søndag morgen med rim i græsset

Opklaringen kommer i løbet af natten til søndag og åbner for en smuk, men også kold søndag morgen. I græshøjde og på bilruder vil vi nok se frost nogle steder.

Selvom søndagen begynder kold med brug for både hue og handsker, så ser eftermiddagen meget behagelig ud. Dagen bliver decideret solrig mange steder i landet. Søndag bliver en smuk dag, der inviterer til udendørsaktiviteter.

Luften, der kommer fra nordvest, er tør og mange steder i landet vil det være helt skyfrit. I Jylland vil vejret opleves bedst. Her vil vinden blot være let til jævn og lokalt kan temperaturen ramme behagelige 15 grader.

Skydække og temperatur søndag eftermiddag

Over Kattegat vil der kunne skabes skyer, som til tider kan genere Nordsjælland og København. En enkelt let byge til Nordsjælland kan heller ikke helt afvises. Hvor der kommer skyer og længst mod øst, kan temperaturen dog have svært ved at komme op på de 12 grader. Desuden vil den friske til hårde vind også kræve lidt mere påklædning end i Jylland.

Søndagens smukke vejr fortsætter mandag, og mandag morgen kan man måske stå op til efterårets første nattefrost.