Vejr

Stormlavtryk strejfer Danmark - med silende regn

Et udbredt regnvejr giver torsdag store mængder regn over den sydlige del af landet.

Efter en aften med vindstød af orkanstyrke, så nærmer endnu et kraftigt lavtryk sig Danmark, men denne gang går det lige syd om os. Dermed får vi ikke blæst - men kun regn.

Det er et stormlavtryk, der torsdag skal passere hen over Nordtyskland, som sender sit nedbørområde op over Danmark.

Prognose: Her regner det klokken 9 torsdag den 5. oktober 2017.

Kan give 20 millimeter regn

Mens stormlavtrykket, der af tyskerne har fået navnet Xavier, bevæger sig hen over det nordlige Tyskland vil det tilhørende regnvejr nå op over de sydlige egne, som i dagens løb får silende regn, som kan give mellem 10 og 20 millimeter - og lokalt kan der endda falde mere.

Regnvejret er torsdag morgen allerede inde over den sydvestlige del af landet og bevæger sig herfra videre mod øst og vil især ramme Sønderjylland, Sydfyn, Lolland, Falster, Møn og Sydsjælland.

Prognose: Den samlede mængde nedbør i millimeter indtil torsdag klokken 15.

Mens man i den del af landet skal have paraplyen frem kan man i resten af landet se frem til en torsdag med stort set tørvejr.

Blæsende - men stormen rammer Tyskland

Når det tyske stormlavtryk passerer syd om Danmark kan vinden især ved Østersøen friske op, og stedvis kan det især i eftermiddag blive blæsende.

Den regulære storm ventes dog at ramme Tyskland. 

Våd start på oktober

Den regnfulde torsdag er blot en af mange nedbørrige dage i oktober 2017, der er kommet ualmindeligt våd fra start.

De første tre døgn er der på landsplan faldet 25 millimeter, der er nær en tredjedel af månedens normale samlede nedbør (76 millimeter).