Uvejr med skybrud, hagl og torden raser flere steder ved Middelhavet

Flere lande i Sydeuropa er ramt af voldsomt vejr, og det er helt normalt her i efteråret.

Der er nok mange, som drømmer sig til sydligere himmelstrøg, nu hvor dagene for alvor kortes, og vejret gradvist blive køligere herhjemme.

Nogle danskere er også taget afsted sydpå til varmen, men Middelhavet er her i begyndelsen af efteråret langt fra så solsikkert, som det var tilfældet for blot en måned eller to siden.

Kold luft over et varmt Middelhav giver uvejr 

Når koldere luft nordfra møder det meget varme havvand i Middelhavet, dannes der ofte kraftige lavtryk med voldsomme tordenvejr, kraftig regn eller sågar skybrud.

Det har også været tilfældet de seneste dage, hvor blandt andet Italien og Kroatien, som deles af Adriaterhavet, har været udsat for store mængde regn.

Både Kroatien, Italien og Spanien er ramt

Videoen ovenfor er fra Pula i Kroatien i søndags, hvor Rikke Zeeberg er på ferie. Her fik man de voldsomme regnskyl at mærke.

Tidligt mandag var uvejret så på spil igen i Kroatien. Billedet herunder er fra Šibenik i den vestlige del af landet.

Amazing CG Lighting! :O <3 :* 25.09.2017. Crometeo © Otrow Photography

Posted by Otrow Photography on Monday, September 25, 2017

Flere steder har det ustabile vejr også givet anledning til skypumper over havet. Her set fra den sydlige del af Istrien-halvøen i Kroatien i weekenden. 

Igor Karasi donosi nam prekrasnu fotografiju današnje pijavice s Rta Kamenjaka. 👏👍

Posted by IstraMet on Sunday, September 24, 2017

I Sorso på den italienske ø Sardinien så det sådan ud natten til tirsdag, da man også her blev ramt af et voldsomt tordenvejr.

Fulmine nube-suolo in slow motion da Sorso (26/09/17)

#Fulmine nube-suolo in slow motion, visto questa notte da Sorso (SS) [video di Emanuele Sanna]. A tra poco con il consueto aggiornamento previsionale mattutino! #ItaliaLiveMeteo www.itameteo.altervista.org

Posted by Italia Live Meteo on Monday, September 25, 2017

Ej heller Spanien er gået ram forbi. Her er det billeder fra Teruel i den østlige del af Spanien, hvor man blev ramt af et helt ekstremt haglvejr fredag i sidste uge.

Publié par Severe Weather Europe sur samedi 23 septembre 2017

De kommende dage er det navnlig det sydlige Italien, Grækenland og Tyrkiet, som har risiko for regn, hagl og torden, men der vil bestemt også være plads til dejligt sensommervejr ind imellem.

Temperaturerne ved Middelhavet ligger generelt mellem 22 og 27 grader.