Tropiske Orkaner

Tropeparadis trues af orkanen Maria

Først var det Irma - nu er det orkanen Maria, der er på vej mod Caribien

Den tropiske orkan Maria har nu kurs mod øgruppen De Små Antiller, hvor flere tropiske øer, som mange danskere sikkert kender fra ferie i Caribien, kan blive ramt hårdt.

Udvikler sig voldsomt 

Mandag morgen er Maria en kategori-1 orkan med vindhastigheder op til 190 km/t, mens den ligger omkring 250 kilometer øst for Martinique.

I de kommende timer vil Maria bevæge sig frem mod øerne Martinique, Dominica og Guadeloupe, mens den hen over det varme havvand og i roligere atmosfæriske omgivelser tiltager eksplosivt i styrke, så den allerede om mindre end 24 timer er en kategori-3 orkan med vindstød på nær 250 km/t.

Den tropiske orkan Maria rammer De Små Antiller natten til tirsdag.

Rammer tropeøer i nat

Maria ventes i aften og i nat som en kategori-3 orkan at passere tværs hen over øen Dominica - og lige ind mellem de to andre tropiske øer Guadeloupe og Martinique, som National Hurricane Center også har udsendt orkanvarsel for.

Det sker mindre end 14 dage efter orkanen Irma ramte en række caribiske øer lige nord for det område, som nu trues af orkanen Maria.

Kan ramme USA i næste uge

Efter at have ramt de tropiske øer fortsætter Maria med at udvikle sig på sin vej mod vest. Inden for 48 timer forudser National Hurricane Center, at Maria er en kategori-4 orkan, som kan ramme de tidligere dansk vestindiske øer og senere passere direkte hen over Puerto Rico.

Herefter vil Maria bevæge sig videre mord nordvest op over Bahamas for endeligt at true USA's Østkyst i løbet af næste uge.