Vejr

Op til 30 mm regn på sjaskvåd fredag

Der venter os en fredag der kan byde på op mod 30 mm regn.

Bedst som et særdeles voldsomt regnvejr knap har sluppet sit tag over Danmark, bevæger endnu et større regnvejr sig ind over landet i dag.

Det sker i forbindelse med resterne af orkanen 'Harvey', der den seneste uge har bevæget sig fra USA, og over Atlanterhavet i retning mod Nordeuropa.

Kraftig regn og skybrud

  • Kraftig regn er, når der falder mere end 24 mm regn over en periode på maximalt seks timer
  • Skybrud er, når der falder mere end 15 mm regn over en periode på maximalt 30 minutter
  • Kraftig regn og i særdeleshed skybrud kan give anledning til oversvømmede kældre, viadukter og andre lavtliggende områder samt risiko for akvaplaning.

Kraftig regn og især skybrud er ofte forårsaget af tordenbyger. Ved at tælle antallet af sekunder imellem lynet og tordenbraget kan du regne dig frem til, hvor langt væk fra dig lynet slog ned.

Allerede her til formiddag regner det over store dele af Jylland, og regnvejret breder sig i dagens løb til en større del af landet.

Samlet set kan der i alt falde op til 30 mm regn, hvor der kommer mest, selvom der dog ikke bliver tale om nedbørsmængder på niveau med de foregående døgn.

I modsætning til det store regnvejr onsdag-torsdag, så er der ikke umiddelbart risiko for skybrud, ligesom der formentlig heller ikke vil være torden i forbindelse med regnvejret.

Allerede igen lørdag, venter der mere regn til store dele af landet.