Harvey kom med rekordregn - og så brød regnmålerne sammen

Det voldsomste regnvejr i amerikansk historie fra det selvsamme uvejr nåede akkurat at blive dokumenteret, inden også regnmålerne måtte give op.

1.317,8 millimeter regn.

Det kan måske ende med at blive den nye officielle regnrekord på det amerikanske kontinent for regn, der er faldet i forbindelse med én og samme tropiske storm.

Det var nemlig så megen regn, som målestationen i Mont Belvieu cirka 40 kilometer øst for Houston nåede at måle, inden den brød sammen.

Tirsdag kort før klokken 15.00 lokal tid (klokken 22.00 dansk tid) holdt måleren nemlig op med at fungere. 

Ifølge Harris County Flood Control District, der ejer vejrstationen i Houston-forstaden, var måleren 'ude af drift på grund af skader fra uvejret'. 

Målingen slår den tidligere rekord fra Medina i Texas, der fra den 30. juli til den 5. august 1978 fik 1219,2 millimeter regn i forbindelse med den tropiske storm Amelia. 

Søndag den 27. august var den absolut vådeste dag med hele 674,6 millimeter regn på 24 timer i Mont Belvieu.

Også i Friendswood brød måleren sammen, da der i løbet af godt fire døgn var faldet 1254,8 millimeter regn.

Hvorvidt det er oversvømmelser, som har beskadiget målestationerne, er uvist, ligesom det ej heller på nuværende tidspunkt vides, om de samlede nedbørmængder bliver registreret endu højere.

Det fortsatte nemlig med at regne i og omkring Houston, efter at regnmålerne var sat ud af funktion.

Onsdag er det værste regnvejr fra Harvey dog ved at være overstået i Houston, og situationen vil derfor sandsynligvis bedres, om end det vil gå meget langsomt.

Regnvejret vil det kommende døgn dog fortsætte over det sydøstligste Texas og dele af Louisiana.