Vejr

Uvejr på vej - her truer voldsom regn og skybrud

Et uvejr med regn, torden og risiko for skybrud nærmer sig landet og vil ramme landet i dag torsdag.

Kraftig regn og skybrud

  • Kraftig regn er, når der falder mere end 24 mm regn over en periode på maximalt seks timer
  • Skybrud er, når der falder mere end 15 mm regn over en periode på maximalt 30 minutter
  • Kraftig regn og i særdeleshed skybrud kan give anledning til oversvømmede kældre, viadukter og andre lavtliggende områder samt risiko for akvaplaning.

Kraftig regn og især skybrud er ofte forårsaget af tordenbyger. Ved at tælle antallet af sekunder imellem lynet og tordenbraget kan du regne dig frem til, hvor langt væk fra dig lynet slog ned.

Her til morgen er et udbredt regnvejr på vej op over Danmark, men det er først i løbet af eftermiddagen, vi forventer de kraftige byger. Inden da er et udbredt regnvejr med silende regn på vej op over landet.

Koldfront giver kraftige byger

I eftermiddagstimerne torsdag vil en koldfront nærme sig fra vest, og det er langs koldfronten, vi forventer de kraftigste byger.

Disse byger kan blive så kraftige, at der kan komme skybrudsagtig regn eller sågar regulære skybrud. Derfor har TV 2 VEJRET udsendt varsel om skybrud i dele af landet. 

Sådan ser risikoen for skybrud ud for torsdagens uvejr. Risikoen er størst i de orange områder. I takt med at uvejret bevæger sig østpå, flyttes risikoen ligeledes mod øst.

Det første område, der står for skud er Haderslev, Aabenraa, Sønderborg samt hele Fyn og dele af Lolland-Falster. Her vil der i perioden mellem klokken 12 og 16 være forøget risiko for skybrud. 

I Nordjylland er der en mindre risiko for skybrud mellem klokken 16 og 20.

Ud på eftermiddagen rykker uvejret mod øst, så risikoen vil være størst på store dele af Sjælland og øerne. Risikoen er størst mellem klokken 14 og 20 på disse kanter.

Sidst på eftermiddagen og ud på aftenen, er det på Bornholm, der er risiko for skybrud. Her gælder varslet mellem klokken 17 og 22.

Selvom du bor i risikozonen for skybrud, er det ingen garanti for, at du vil opleve skybrud.

Lunt i de østlige egne inden bygerne

Inden koldfronten for alvor kommer ind over de østlige egne, kan man her få op til 22 graders varme.

Forventede temperaturer torsdag eftermiddag. Inden regnvejret når de østlige egne, kan temperaturen snige sig op på 22 grader.

I Jylland og på Fyn rammer vi beskedne 17-21 grader. Efterhånden forventer vi at der kommer lidt sol i de sydvestlige egne i forbindelse med en opklaring ud på dagen.

I toppen af artiklen kan du se en prognosemodels bud på torsdagens regnvejr. 

På TV 2 VEJRET følger vi naturligvis udviklingen.

Skybrud har ramt mange steder i Danmark. Blandt andet på Vesterbro i København har regnet stået ned i tykke stråler. Video: Anne Brandbjerg