Vejr

Vi kan få en sommerdag: Over 25 grader på søndag

Prognose: Sommervarme kan strejfe Danmark på søndag TV 2 VEJRET / Grafik

Sommerdagen kan nå at komme, inden juli er slut.

Den sommerdag, som endnu ikke har vist sig i juli måned, kan alligevel ende med at komme på falderebet. På søndag kan temperaturen nå over 25 grader, når sommervarme kortvarigt strejfer Danmark.

Det, der lignede den første juli siden 1979 uden én eneste sommerdag med temperaturer over 25 grader, ser nu ud til at blive en juli med én enkelt sommerdag.

Prognoserne lader nu varm luft strømme frem mod Danmark i weekenden, hvor den sydøstlige del af landet søndag bliver strejfet af sommervarme, der kan give os juli måneds første sommerdag.

Prognose for søndag klokken 14: Varm luft strejfer kortvarigt Danmark, inden fronter med regn og torden passerer landet.

Sommervarmen kommer med regn og torden

Vi kommer dog til at kigge langt efter det, man normalt vil betegne som en sommerdag med sol og varme. I stedet blæser sommervarmen kun kortvarigt op over Danmark fra syd og sydøst, inden fronter med regn og torden passerer landet i løbet af søndagen.

Med temperaturer over 25 grader er der dog, trods risiko for regn og torden, udsigt til den meteorologiske sommerdag, der kan rette lidt op på juli måneds mangel på sommervejr.

Størst chance for sommervarme med temperaturer over 25 grader har man i den sydøstligste del af landet, hvor man på Lolland, Falster og Sydsjælland har de bedste chancer for at redde den enlige sommerdag i juli.

Vi har haft sommerdage i år

Kun tre gange siden 1874 har juli måned været uden en sommerdag. Det var i 1962, 1974 og 1979 - og i hele perioden har man i Danmark aldrig haft en sommer uden sommerdage.

I år er heller ingen undtagelse. Indtil videre har sommerhalvåret budt på syv sommerdage. De fem af dem kom allerede i maj, mens juni bød på to dage med temperaturer over 25 grader.

Årets hidtil varmeste dag var den 19. juni med 28,4 graders varme.