Ubehageligt varmt: Nu begynder ekstrem hedebølge i Spanien og Portugal

Står du og skal afsted på ferie til Spanien eller Portugal, så bør du forberede dig på ubehageligt høje temperaturer.

Der er ikke noget som masser af sol og varme, når man endelig rejser væk fra et vejrmæssigt middelmådigt Danmark og ned til ferieområderne ved Middelhavet.

Men det kan også blive for meget af det gode, hvis temperaturerne når op på så ekstreme niveauer, som det forventes over navnligt Spanien og Portugal i de kommende dage.

Hedebølgen kommer rullende fra Sahara

Glohed ørkenluft fra Sahara har nemlig sat kursen op mod Den Iberiske Halvø, hvor temperaturerne i dag og de næste mange dage frem udbredt vil nå over smeltende 40 grader.

Det har fået de spanske meteorologer til at udsende et varsel i højeste kategori om ekstremt høje temperaturer under den forstående hedebølge i hele den sydlige og østlige del af landet.

Netop dér hvor rigtig mange danskere rejser til på ferie.

Værst bliver hedebølgen i provinsen Andalusien i den sydlige del af Spanien, hvor temperaturerne ventes at nå op omkring 45 grader. Enkelte prognoser mener sågar, at det skal blive helt op mod 47 grader varmt.

Samtidig kommer nattetemperaturerne ikke under 25 grader.

Op til 40 grader i ferieområderne

Det er i det indre Sydspanien, at den smeltende varme for alvor vil gøre sig gældende, mens det bliver knap så hedt ved ferieområderne langs kysterne.

Rejser man eksempelvis til Costa del Sol vest for Malaga, må man dog stadig regne med ekstremt høje dagtemperaturer, der få kilometer væk fra kysten kan nå op mellem 35 og 40 grader.

Hedebølgen rammer også Portugal, hvor man især i den sydlige del af landet syd for hovedstaden Lissabon får det overordentligt varmt med temperaturer mange steder over 40 grader.

Spanske meteorologer: Sommeren bliver den varmeste nogensinde

De højeste temperaturer nogensinde målt i Spanien og Portugal er henholdsvis 47,2 grader i Murcia den 4. juli 1994 og 47,4 grader i Amareleja den 1. august 2003.

Hedebølgen ventes at vare en uges tid, og de spanske meteorologer mener, at sommeren 2017 går hen og bliver den varmeste nogensinde.