Pak paraplyen væk - der kommer sol

I dag er det tid til at pakke paraplyen væk og i stedet finde solhat og solbriller frem - der kommer nemlig meget sol mange steder.

En særdeles flot, men kølig morgen begynder med skyfrit vejr langt de fleste steder. I skrivende stund befinder der sig endnu lidt skyer over de østlige egne, men efterhånden vil der også her blive plads til masser af sol.

I takt med at solen når højere op på himlen, vil temperaturerne stige til et niveau på 17 til 20 grader flere steder. Østjyderne kan lokalt nå op på omkring 23 grader.

Forventede temperaturer i løbet af eftermiddagen søndag. Flere steder langs østkysterne, kan man få højere temperaturer end det viste.
Forventede temperaturer i løbet af eftermiddagen søndag. Flere steder langs østkysterne, kan man få højere temperaturer end det viste. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Når temperaturen stiger, vil der dannes cumulusskyer, som i mindre perioder kan skygge for solen. Det er især ved kyster med fralandsvind, der vil være skyer af og til.

Vinden er i dag aftaget, så oplevelsen af temperaturerne vil være noget lunere end i går. 

Pas på solen

Temperaturen stiger hurtigt - og det samme gør UV-indekset. 

I løbet af søndagen forventes et UV-indeks på op på 6,1 - og man bør derfor følge de tre solråd: Skygge, solcreme og solhat - især i timerne mellem klokken 12 og 15, hvor solen står højest.