Vejr

Sjaskvåde prognoser: Roskilde Festival kan blive den vådeste i 10 år

Om det bliver til 15, 30 eller 50 mm regn er endnu ikke til at sige, men alt tyder på, at årets Roskilde Festival bliver en særdeles våd fornøjelse.

Roskilde Festival 2017 kan meget vel gå hen og blive den vådeste af slagsen i mindst 10 år - og hvis det går helt galt, så slår festivalen alle sine hidtidige regnrekorder.

Prognoserne peger nemlig fortsat på, at vi fra onsdag og til og med fredag skal belave os på rigtig vådt vejr. Ikke bare i Roskilde, men i hele landet.

Det er to lavtryk, der fra Mellemeuropa vil bevæge sig op over landet, og det vil give os først regn- og tordenbyger i hobetal, og når vi når frem til fredag også silende regn og blæst.

Et vådt kram i en stor vandpyt på Roskilde Festival i 1997.

Præcis hvor megen regn, Roskilde Festivalen må regne med, er endnu noget usikkert, men mange prognoser lader mellem 30 og 40 mm regn vælte ned over Dyrskuepladsen, der danner rammer til festivalen.

Sker dét, så bliver festivalen den vådeste i 10 år. Tilbage i 2007 faldt der hele 46,0 mm regn, hvoraf de 44,6 mm gjorde livet surt og regnvådt på festivalen allerede i løbet af torsdagen, som på daværende tidspunkt var den første dag med musik.

Regn og mudder på Roskilde Festival i 2007.

Og måske er der noget med det dér syvtal, for den næstvådeste festival skal vi tilbage til 1997 for at finde.

Dengang faldt der 43,6 mm regn fordelt ud over torsdag, fredag og søndag.

De seneste knastørre Roskilde Festivaler er fra 2009 og 2010. Særligt i 2009 var det også meget varmt med op til 28,5 grader om lørdagen.